Seçmenin tüm taraflara mesaj vererek ikinci tura ertelediği Cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘vatandaş daha net söylemler istiyor’ yorumu geldi. Millet İttifakı liderleri sandıktan çıkan ikazın dikkate alındığını belirtirken, Kılıçdaroğlu ‘DeğişiTürkiye 28 Mayıs’a kilitlendi. Partiler kritik iki haftada izleyecekleri stratejileri masaya yatırdı. Millet İttifakı liderleri, seçmenin mesajları ışığında yol haritası çizmek için kurmaylarını topladı. m isteyenler daha fazla’ vurgusuyla seçmenlere seslendi: Bütün kaygıları gidereceğim. Daha fazla mücadele edeceğiz.

Türkiye 28 Mayıs’a kilitlendi. Partiler kritik iki haftada izleyecekleri stratejileri masaya yatırdı. Millet İttifakı liderleri, seçmenin mesajları ışığında yol haritası çizmek için kurmaylarını topladı. CHP’de de ikinci tur için kritik adımlar atıldı. Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Onursal Adıgüzel’in görevden ayrılmasının ardından Kılıçdaroğlu, eski CHP ilçe başkanı Mehmet Ali Yüksel’i Seçim Propagandasından Sorumlu Başdanışman olarak atadı.

‘DAHA FAZLA MÜCADELEYLE KARANLIK TÜNELDEN ÇIKACAĞIZ’

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, İkinci turun stratejisini oluşturan Kılıçdaroğlu sosyal medyadan da seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Sandıktan değişim mesajı çıktığının altını çizen CHP lideri “Değişim isteyenler artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla. Ancak ceberut iktidardan kurtulmak için daha fazla mücadele etmesi gereken taraf biziz” dedi. Gençlere “Mesajınızı aldım. Bütün kaygıları gideceğim. Bu karanlık tünelden çıkacağız” sözleriyle seslendi.

LİDERLERDEN ORTAK SES: HER KAPIYI ÇALACAĞIZ MİLLETİ 1 DEĞİL 10 KERE DİNLEYECEĞİZ

Davutoğlu: Erdoğan güvenoyu alamadı. Değişim talebi sandığa yansıdı. Halkın verdiği mesajın gereğini bihakkın yerine getireceğiz. Terör örgütlerine izin vermeyeceğiz, kazanımları güçlendireceğiz. Kaygılar konusunda teminat vereceğiz.

KARAMOLLAOĞLU: İki hafta boyunca çok daha fazla koşacağız. İktidarın yönelttiği haksız ithamların hepsini çürüteceğiz, algı oyunlarını bozacağız. İnsanımıza kendimizi çok daha iyi anlatacağız. Yorulmadan, küsmeden kazanacağız.

BABACAN: Girmediğimiz mahallelere gireceğiz. Oy vermeyenleri dinleyeceğiz. Bir kere değil, on kere konuşacağız. Kaygıları olan, normalleşme isteyen herkesi anlayacağız. 2.5 milyon fark da kapanır 12.5 da yeter ki biz vazgeçmeyelim.

fdgdfg.png

İkinci tura kalan 13’üncü cumhurbaşkanlığının 28 Mayıs sandığına kurmayları ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’la Ankara’da genel merkezde hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi. Artuk Türkiye’de değişim isteyenlerin istemeyenlerden fazla olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda şunları söyledi: “Sevgili gençler, ilk tur bitti. En büyük gerçek şu ki sandıktan değişim mesajı çıkmıştır. Değişim isteyenler, artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla. Ancak şurası da net; bu kadar ceberut bir iktidardan kurtulmak için çok daha fazla mücadele etmesi gereken taraf da biziz.

DOMUZ BAĞCILAR MECLİS’TE: Genç arkadaşlarımın mesajını da aldım. Başım üstüne. Onların kaygılarını gidereceğim ama onların da beni duymasını istiyorum. Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar.

YAŞAM SEVİNCİNİZİ ÇALDILAR: En büyük kazığı da gençlere attılar. Sizin hiçbir şeye yetecek paranız yok. Bir kahveyi bile düşünmek zorundasınız. Yaşama sevinciniz çalındı. Oysa gençlik, kaygısızlıktır. Bunu bir gün bile yaşatmadılar size. Bizler tartışırken onlar size karşı birleşmiş durumda. Şimdi bir bakalım, günün sonunda elimizde ne var? Dipsiz bir karanlık… Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek. 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık, çıktık.”

2. TUR KAMPANYASINI İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU YÜRÜTECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP Genel Merkezi’nde dün yoğun saatler yaşandı. İddiaya göre bu turda kampanya, seçim güvenliği ve verileme İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na emanet edilecek. Yerel seçimlerde başarı getiren İstanbul modeli tüm Türkiye’de uygulanacak. Halk TV’ye göre toplantıdaki kurmaylar Sinan Oğan’la iletişim halinde olduklarını söyledi. Diplomasinin yürüdüğü ifade edildi. Önümüzdeki gün bir görüşme olabilir.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile toplantı yaptı. Buna göre teröre ve mültecilere ilişkin söylemler daha da netleşecek. Ayrıca sandığa gitmeyen seçmenler için partililer ev ev dolaşacak.

Ankara’da devam eden toplantılara ilişkin konuşan Kaftancıoğlu “Gün boyu arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirme toplantıları neticesinde bir saniye bile kaybetmeden daha çok, daha çok çalışmaya karar verdik çünkü sokakta değişim isteği var ve biz İstanbul örgütümüzle birlikte bunu başaracağız. Tüm bu gerçeklik ışığında, halkın iradesiyle (saygım sonsuz) birinci turda toplumun değişim talebi gerçekleşme­di ama hukuksuz, adaletsiz ve haksız biçimde devletin bütün gücünü kullanmalarına rağmen kötülük kazanam­adı asıl. Oyları çaldırtmadığımız, hile yapmalarına izin vermediğimiz için bu kez de ‘Atı alan Üsküdar’ı geçemedi” dedi.

ONURSAL ADIGÜZEL GÖREVDEN ALINDI, MEHMET ALİ YÜKSEL DANIŞMAN OLDU

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in görevden alındığı öğrenildi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun Adıgüzel’i görevden alma nedeninin seçim akşamı sandıkların açılmasıyla veri akışının yönetilememesi olduğu iddia edildi. Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararı doğrulayarak “Seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, eski Kağıthane İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Ali Yüksel’i siyasi işler ve seçim propagandasından sorumlu başdanışman olarak atadı. Öte yandan CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın da görevden alındığı iddia edildi. Ancak Özkan görevinin başında olduğunu söyledi.

MİLLİYETÇİ SEÇMEN İKNA EDİLECEK

28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur için dün strateji toplantısı gerçekleştirdi. Gazeteduvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre CHP’de ikinci tur stratejisi yapılan toplantıların ardından yol haritası da belirginleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre seçimin ilk turunda açığa çıkan milliyetçi kimliğe sahip seçmenler yakın markaja alınacak. Bu seçmen grubunun ‘hassas’ olduğu ‘terör’ ve ‘mültecilere’ dair söylemlerde daha somut bir dil kullanılması hedeflenen ikinci tur stratejisinde ilk hedef milliyetçi seçmenlerin ikna edilmesi olacak.

İkinci tura kalan sayılı günleri de göz önünde bulunduran CHP’nin mutfağı ilk tur öncesi yapılan büyük açık alan mitingleri yerine doğrudan kanaat önderleriyle görüşme stratejisini de benimseyecek. Partide yapılan ilk tur seçim sonucu analizlerine göre Kılıçdaroğlu’nun düşük oy aldığı yerler tek tek tespit edilirken bu bölgelerde programlar yoğunlaşacak. CHP’nin ikinci tur stratejisinde bir diğer başlık da genç seçmenler oldu. Bu seçmenlerin bir kısmının sandığa gitmediği ya da yarışı üçüncü sırada bitiren bir diğer aday Sinan Oğan’dan yana tercihini yaptığını tespit eden parti bu seçmen grubuna da ayrıca odaklanacak. Kadın seçmenler de merkeze alınacak.