Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babaErol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayet dilekçesi verdi. Erol Erkan’ın MB’de gayri resmi yönetici gibi davrandığı iddia edildi...

Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulundu. Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etti. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.

‘TALİMAT BABA’DAN’

MB başkanlık katında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” ifadelerini kulandı.

“Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim” açıklamalarının yer aldığı dilekçede, “Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, ‘talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum” denildi.

Erol Erkan’ın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gidip teftiş yaptığı iddia edildi.

Özel oda tahsis edildi

Sözcü'de yer alan habere göre,  Büşra Bozkurt dilekçesinde, baba Erol Erkan için “Garip bulduğum şey kendisine bir oda ayrılması ve bize bu şekilde hükmedebiliyor olması. Genel müdürlere bile emir veriyor. ‘Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı. Erol Erkan’ın kendisine mobbing uyguladığını, bankanın her türlü imkanından faydalandığını iddia eden Bozkurt, Erol Erkan’nın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip, teftiş yaptığını yazdı. Dilekçede Erol Erkan’ın başkan yardımcısı odasını kullandığı, bu odada özel bakıcıyla Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı olduğu ancak talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği de savunuldu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında çarpıcı bir iddia geldi. Bankada 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt isimli şahıs, CİMER’e dilekçe vererek Erkan’ın babası Erol Erkan'a bir oda tahsis edildiğini ve kendisini işten kovduğunu ileri sürdü.

Merkez Bankası'nda yaşanan bir olay kamuoyunun gündemine oturdu. Bankanın başkanlık katında protokol görevlisi olarak dört yıl görev yapan Büşra Bozkurt, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia ederek CİMER'e şikayette bulundu.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Bozkurt, Merkez Bankası'nın protokol bölümünde çalışırken yaşadığı iddia edilen olayları detaylandırdığı bir dilekçe ile CİMER'e başvurdu. Bozkurt, dilekçesinde Başkan Erkan'ın babası Erol Erkan'ın kendisine yüksek sesle tehditler savurarak işten çıkarılmasına yol açtığını belirtti.

kk.jpeg

Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, "Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi" ifadelerini kulandı.

'BENİ TEHDİT ETTİ'

"Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim" açıklamalarının yer aldığı dilekçede, "Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, ‘talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum" denildi.

'GENEL MÜDÜRLERE BİLE TALİMAT VERİYOR'

Büşra Bozkurt dilekçesinde, baba Erol Erkan için “Garip bulduğum şey kendisine bir oda ayrılması ve bize bu şekilde hükmedebiliyor olması. Genel müdürlere bile emir veriyor. ‘Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar

Erol Erkan’ın kendisine mobbing uyguladığını, bankanın her türlü imkanından faydalandığını iddia eden Bozkurt, Erol Erkan’nın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip, teftiş yaptığını yazdı.

'TEK KURBAN BEN DEĞİLİM'

'Tek kurban ben değilim' iddiasında bulunulan dilekçede, Erol Erkan’ın başkan yardımcısı odasını kullandığı, bu odada özel bakıcıyla Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı olduğu ancak talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği de savunuldu.

İYİ PARTİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

Öte yandan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Erkan'ın babası Erol Erkan'ın bir Bozkurt'un iddialarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Çömez, CİMER’e yapılan şikayet ile ilgili haberi anımsatarak Bakan Şimşek'e şu soruları yöneltti:

"T.C. Merkez Bankası Başkanı Sayım Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'a T.C. Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'ın T.C. Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur?

Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın T.C. Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"