İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasında ekonomi ve zeytinlik arazilerin madene açılmasını eleştirdi. Meral Akşener, erken seçim çağrısını yineleyerek, “Helal ile haram arasında olacak, millet iradesi ile rantçı vesayeti arasında olacak, iyi ile kötü arasında olacak.” dedi. 

Yüksek enflasyon rakamlarına işaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bay krizin beceriksizliğinin son yansıması enflasyon. Milletimiz uçan fiyatlar, gelen zamlar, faturalar altında çile çekiyor. Bu arkadaşlar da bu enflasyon canavarının sorumluluğunu atacak yer arıyorlar. Nitekim, son olarak dünyada enerji fiyatları yükseliyor o yüzden enflasyon yüksek demeye başladılar. Ne var ki bu koskoca bir yalan. Artık söyleyecek yalanları da kalmamış. Dünyanın yarısında yıllık enflasyon, bizim aylık enflasyonumuzdan düşük. İşte size üstün ekonomi politikalarının sonucu. Bu milletin artık bu masallara karnı tok. Dünyada enflasyon bu kadar düşükken bizde yüksek olması beceriksizlikten başka bir şey değildir. Bu fiyat artışlarının nedeni yolsuzluktur, kötü ekonomi yönetimidir.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Buradan iktidara seslenmek istiyorum; sizin enflasyonu düşürmeye niyetiniz de, ekibiniz de yok. Size bazı önerilerde bulunacağım; para ve maliye politikasını kullanacaksınız, TL'ye itibar kazandıracaksınız, Merkez Bankası'na müdahale etmeyeceksiniz, politika faizini etkili kılmayı hedef alacaksınız, bütçede şatafatı keseceksiniz, hortumlamayı bırakacaksınız, saçma sapan açıklamalarda bulunmayacaksınız, fantastik maceralara girmeyeceksiniz. Ben burada gerçekleri konuşurken Saray medyasının haber merkezleri bu gerçekleri hangi yalanlarla örteceklerinin hesabını yapıyorlar. Siz elektrik faturalarınızı nasıl ödeyeceğinizi düşünürken, Saray eşrafı akşam yemeklerini hangi lüks restoranlarda yiyeceklerini düşünüyorlar. Artık gün gibi ortadaki bunlar umutsuz vakalar ve asla doğru yola asla dönmeyecekler. 

BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN İSTİFASI

Gübre kilosu en az 10 lira, çiftçilerin bankalara borcu 178 milyar lira. Damızlık inekler kesime gidiyor. Ayçiçek yağı kuyrukları artık ülkemizin acı bir gerçeği. Geçen hafta Tarım Bakanı görevinden affedildi. Yıldızlar kadrosundan bir yıldız da sessizce kaymış oldu. Yurt genelinde çiftçilerimiz bu arkadaşımızın affını anlaşılabilir coşkuyla karşıladı. İşte size Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin tarımda oluşturduğu enkazın resmi. Yeni bakana acilen bazı adımları atmaya davet ediyorum. Çiftçinin ihtiyacı olan gübrenin yarısını karşılayın. Yapılandırması yapılan çiftçilerin üretimde kalmasını sağlayın. Ekim-dikim sezonu için ödecek ücretin yarısını avans olarak ödeyin. Çiftçilerin kullanacağı mazottan bu yıl için vergileri kaldırın. Süt sanayicisine elektrik desteği sağlayın. Çiğ süt ve kırmızı et fiyatlarını güncelleyin. 

Sayın üretici düşmanı bakana hayatta başarılar diliyor aynı ziyadesiyle feyz aldığı eski damat bakanın yaptığı gibi yandaş yayınlardan çıkaracağı 66 adımda Türk Tarımı isimli kitabı sabırsızlıkla beklediğimi ifade ediyorum.

ZEYTİNLİK YÜRÜTMELİĞİNE TEPKİ

Memleketini seven göz göre göre talan ettirmez. Belli ki bu ekip acaba bu hafta memlekete ne kötülük yapsak diye düşünüyorlar. Nitekim geçen hafta, bu ajandaya zeytinlikleri almışlar. Zeytinliklerimizin talan kararnamesi anında önümüze konuverdi.

Sayın Erdoğan hani nas vardı? Hz. Nuh'un gemisine konan güvercinin ağzında zeytin dalı vardı. Bu talanı, bu hukuksuz kararı imzalarken hiç mi için sızlamadı? Fakirlik günlerinde sofranda bulduğun zeytinde mutluluğun yoktu da zeytinlikleri yağmacılara açtın?

Madeni çıkardıktan sonra ağaçları yerine dikeceklermiş. Bu zihniyete bakar mısınız? 500 senelik ekolojik mucizeyi topraktan sökecek, sonra da yerine takacakmış. Sanki vida söküp takıyor. Rahmetli Erbakan'ın deyimiyle, sizi beton kafalılar sizi. Kimse merak etmesin, bu konunun peşini bırakmayacağız. Muğla Milletvekilimiz dava açtı, süreci takip ediyoruz.

SARAY'IN RANT PERİSİ VAR

Bu saray çok acayip bir yer, adeta masalsı bir dünya. Geceleri gelen rantçıları var, aynı diş perisi gibi Saray'ın da rant perisi var. Çünkü bu periler biliyor ki, Sayın Erdoğan elinde kalemle bekliyor. Rant perisi geliyor, diyor ki 'Geçerken uğradık, şöyle bir rantımız var' diyene haşmetli basıyor imzayı. O kalemi bir gün de milletin menfaatine kullanmayı akıl etmiyor, edemiyor. Biz artık bir siyasi parti ile rekabet etmiyoruz, biz artık kötülükle mücadele ediyoruz. Bu mücadele haklı ile zalimin, mazlum ile zalimin mücadelesi.

Varsın onlar Allah'ın huzurunda hesap vermeyeceklermiş gibi yaşasınlar. Varsın onlar seçim yokmuş gibi saray sefasına devam etsinler. Biz bu milletin çocuklarını onların haram düzenine ezdirmeyeceğiz. Çaldıkları gibi verecek, geldikleri gibi gidecekler. Şimdiden ilan ediyorum, o sandık gelecek, biz de bir seçim yapacağız. Bu seçim sadece Cumhurbaşkanı veya milletvekillerini belirleyeceğimiz bir seçim olmayacak. Helal ile haram arasında olacak, millet iradesi ile rantçı vesayeti arasında olacak, iyi ile kötü arasında olacak.

Buradan iktidara bir teklifte bulunmak istiyorum. Devlet olarak ilacı alırken Euro'yu 6 lira kabul ediyorsunuz, akaryakıt fiyatlarında, 5 müteahhit için de Euro'yu 6 liraya sabitleyin bakalım. Bay krizin bunu yapamayacağını biliyorum. Isparta'yı karanlıkta bırakan, paralı otoyolları darphaneye çeviren 5'li çeteye kıyamaz da ondan. 16 lira yerine 6 lira üzerinden ödeme yapamazlar. Bu saçmalığa son verin.

KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Bugün bol miktarda, içi boş vaadler duyacağımız bir gün. Acı günlerimizin sadece bir gün hatırlanacağı bir gün. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Verilen mücadeleler aynı. Modern tarihe baktığımız zaman kadınları sürekli bir şeylerle mücadele ettiklerini görüyoruz. Mesela, insan hakları... Söz konusu olan hep erkek ya da erkek haklıdır. Önce kendilerini insan olduklarına ikna etmekle başladılar. Türk kadının verdiği mücadele belki de dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Çünkü Osmanlı'nın yıkılış döneminde kadınlar hak mücadelesine başladı."

Habersiz kapısını çaldığım bir kadın, 'Eskiden kanımı satardım şimdi alırlar mı, organlarım kaç para eder' diye soruyor. Bu kadınların ahında boğulacaksınız.