İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Sakarya mitinginde Erdoğan'ın kendisine yönelik ithamlarına yeniden cevap verdi. Akşener, "Kandil ile aranızda elli bin dümen var. Biz iktidar olduğumuzda Kandil'i dümdüz edeceğiz. O da çıksın söylesin hadi. PKK'lıysam ne duruyorsunuz. Şerefli Türk polislerine beni korutturuyorsunuz, sonra PKK'lı diyorsunuz. Ciddiyetsizler" diyerek Erdoğan'a tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sakarya mitinginde vatandaşlara seslendi. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ve muhalefete yönelik 'teröristlerle işbirliği yapıyorlar' söylemlerine sert tepki göstererek 'Sayın Recep Bey kaybetmemek için her şeyi yapıyorsun. Bir elinde Hizbullah bir elinde PKK var. Kandil ile aranızda elli bin dümen var' ifadelerini kaydetti.

Öte yandan Akşener, 'Ciddiyetsizler' diyerek seslendiği iktidara şu şekilde konuştu:

Biz iktidar olduğumuzda Kandili dümdüz edeceğiz. O da çıksın söylesin hadi. PKK'lıysam ne duruyorsunuz. Şerefli Türk polislerine beni korutturuyorsunuz, sonra PKK'lı diyorsunuz.

'BANA SÖYLENENLERİN SEBEBİ RECEP BEY'DİR'

Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Recep Bey'in bir beyanatını okudum, hepimize bir şey söylüyor. Bana da diyor ki gezmediği siyasi parti, gezmediği kapı kalmadı. Bu arkadaşın şuur altında bir tuhaflık var. Kapı kapı geziyor dediğiniz zaman başka başka şeyler çıkabilir. Hepimize söylenmedik söz bırakmadı, sürtük, düşük dedi. Ve bir erkek siyasetçiye diyemedi. Bana ise söylenmedik söz kalmadı, sebebi Recep Bey'dir.

Açtırma kutuyu söyletme kötüyü. Türk sözünün tüzükte geçip geçmemesini oylamaya sundu da ondan ayrıldım. Hadi oradan çakma milliyetçi.

'KAYBETMEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORSUN'

Siyasi bir ailenin kızıyım. Hayatımda bu kadar çirkin bir dil, tehdidin ortaya konulduğu bir şeyle karşı karşıyayız. Seçim milletin bayramıdır. Bunlar ne yapıyor savaşa gidiyoruz sanki. Recep Bey hepimize laf ediyorsun. Mansur Yavaş seçilirse su sayaçlarını PKK'lılar okuyacak dedi, okudu mu? Hayır. Sosyal yardım kesilecek dedi, kesildi mi? Hayır.

Bu seçime giderken ben muhteremler tarafından, buralarda PKK'lıyım, Diyarbakır'da falan da faili meçhulcüyüm. Siz manyak mısınız?

Sayın Recep Bey kaybetmemek için her şeyi yapıyorsun. Bir elinde Hizbullah bir elinde PKK var. Kandil ile aranızda elli bin dümen var. Biz iktidar olduğumuzda Kandil'i dümdüz edeceğiz. O da çıksın söylesin hadi. PKK'lıysam ne duruyorsunuz. Şerefli Türk polislerine beni korutturuyorsunuz, sonra PKK'lı diyorsunuz. Ciddiyetsizler.

'KUL HAKKINA GİRERSEK ALLAH CANIMIZI ALSIN'

Kafayı adam evlilikle bozmuş biz gelince erkek erkeğe evliliği serbest bırakıyormuşuz daha da ileri gitti hayvanlarla erkeklerin evlenmesine izin verecekmişiz. Bütün psikiyatristlerin bu muhteremi tedavi etmeleri için göreve çağırıyorum.

Harama el uzatmadığınız zaman, bu ülkenin kaynakları yeter. Biz Esad'la niye kavga ettik. Karşılığı Suriyeli göçmenler. 14 Mayıs akşamından sonra iki yıl içinde sığınmacıların tümü memleketlerine gidecek. 100 bin öğretmen atayacağız, köy okullarını açacağız. Öğretmenin sözleşmesi ücretlisi olamaz.

Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e var mıyız!

Çoğu insan kurban kesemeyecek, emeklilerimizin için bayram ikramiyeleri 15 bin lira olacak.

Kul hakkına gireceksek Allah hepimizin canını alsın. Sizden helal oylarınızı istiyorum.