Sosyal medyada dolaşan iddialara göre temmuz ayında en düşük memur maaşı 17 bin lira olacak şeklindeki haberler yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, hem net memur maaşı ne kadar olacak sorusunun cevabını verdi hem de iddialara nokta koydu. İletişim Başkanlığı en düşük net memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı.

NET MEMUR MAAŞI ZAMMI HAKKINDA SON DURUM

Bir ekonomistin sosyal medyada düşük net memur maaşı hakkında yaptığı açıklama sonrasında düzeltme yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce en düşük memur maaşını 22 bin TL olarak duyurmuştu ve bu artışın memur emeklilerine de yansıtılacağını belirtmişti. Temmuz ayına kadar çalışmalar tamamlanacak ve birinci derece memurların 3600 ek gösterge hakkından yararlanması sağlanacak.

EN DÜŞÜK NET MEMUR MAAŞI 17 BİN LİRA MI OLACAK?

En düşük memur maaşı ne kadar olacak konusunda araştırmalar sürerken dün akşam sosyal medyada 17 bin TL rakamı telaffuz edildi. İletişim Başkanlığı memur maaşı zammına ilişkin açıklama yaptı. Memur maaş zammına ilişkin yöneltilen iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Temmuz ayında en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin lira olacaktır" denildi.

Kaynak: Milli Gazete