Hakkında birçok iddia bulanan ve son olarak  Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı görevi sırasında istifası istenilen İ. Melih Gökçek’in,  Millet İttifakı genel başkanlarına yönelik hakaret ve trollük seviyesindeki açıklamaları kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından iktidar temsilcileri ve trolleri ittifak parti genel başkanlarına yönelik ağza alınmayacak sert sözler sarf etmeye başladı. Özellikle şaibelerin ve hakkında birçok iddia bulunan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in de  Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu ile ilgili hadsiz cümleler söylemesi tepkilere neden oldu.

SAYISIZ DOSYASI BEKLİYOR İKTİDAR DEĞİŞİRSE...

TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, İ. Melih Gökçek’in açıklamalarıyla ilgili, “Bunların kaybedecek çok şeyi var. Melih Gökçek kalan ömründe hapse girmemenin derdinde! Onun telaşı içinde. Çünkü gönderilen dosyaların tamam adliyede bekliyor. Ayrıca bir kararname çıkartarak belediyelerle ilgili teftişi İçişleri Bakanlığına aldılar. Geri kalan dosyalar da İçişleri Bakanlığında bekliyor. İktidar değişirse anlayış değişecek, bakan değişecek, burada tutulan dosyalar devreye girecek. Korkusu tam olarak budur. Eğer yolsuzluğunuz ve hırsızlığınız yoksa kimse korkmasın. Milletin kör kurşununa el uzattıysanız, hesabını soracağız. İşte bunlar, hırsızlıkların ve yolsuzlukların sorulacağı telaşıyla hakaret ve yalan dolu iftiralarını atıyorlar” ifadelerini kullandı.

BABA-OĞUL GÖKÇEK'LERİN KENDİ AĞZINDAN FETÖ

15 Temmuz öncesi AKP içerisinde çok fazla sempatizani olan FETÖ'nün bir seveni de baba-oğul Gökçek'lerdi.

Baba Gökçek şöyle diyordu:

" ABD'de Fethullah Gülen Hocamı protesto ediyorlar", "Fethullah Gülen'e Feto diyemezsin", "Hocamla başbakanımın arasını kim açmaya çalışıyorsa ya haindir"

Beyaz TV'nin sahibi oğul Gökçek ise şöyle konuşmuştu:

"Ben Samanyolu Kolejinden mezun oldum. Fetullah Gülen hocamız çok saygı ve sevgi duyduğum değerli bir büyüğümdür."