İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının altılı masaya gelmesinin ardından masadan çekilme yönündeki kararı gündemin ilk sırasına yerleşti.

İYİ Parti’nin ‘Millet İttifakı’na ilişkin kararına AK Parti tarafından da ilk yorumlar ve değerlendirmeler gelmeye başladı.

AK Partili Mehmet Metiner, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Artık Kılıçdaroğlu 5’li masanın adayı. Akşener’in masadaki 5’liye yönelttiği suçlamalar (Noter masası gibi) pek bir bir ağır.” dedi.

Mehmet Metiner, İYİ Parti lideri Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na görev çağrısında bulunmasını ise “Akşener’in iki CHP’li belediye başkanına yaptığı açık çağrı önemle not edilmeli. Akşener her iki belediye başkanıyla görüşmeden böyle bir çağrıda bulunur muydu? Sanmıyorum. İmamoğlu’nun dün gece kendisiyle yapılan görüşmede göreve hazır olduğunu bildirdiği belirtiliyor.” şeklinde değerlendirdi.

Mehmet Metiner devamında şunları kaydetti:

  • “Mansur Yavaş’la da benzer bir  görüşmemin yapıldığı sır değil. Bakalım hangisi Akşener’in çağrısına uyacak veya uymayacak. İmamoğlu ve Yavaş Akşener’in çağrısını reddederse yeni bir siyasi denklem oluşur. Henüz her şey bitmedi. Son söz söylenmiş değil. Siyasette oyun bitmez.”
  • “Siyasette şu veya bu olmaz demeyin sakın. Olmaz denilen olur. An itibarıyla masadan Akşener çekilmiş görünüyor. Bu bile bir taktik olabilir. Siyasette oyun bitmez.”