Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon bir önceki aya göre yüzde 20 düştü. Ancak dolar kurunda yükseliş devam etti ve yeni bir rekor tazelendi. Duruma dikkat çeken Ekonomist Mahfi Eğilmez “Enflasyonun 20 puan düştüğü bir günün ertesinde Dolar kuru 18,72'den 18,76'ya yükseliyorsa ya piyasa enflasyon verisine inanmamıştır ya da birilerinin bildiği bizim bilmediğimiz bir olumsuzluk üstümüze doğru geliyor demektir” dedi.

Türkiye'de Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre enflasyon bir önceki aya göre yüzde 20 düştü. Açıklanan veriler üzerinden memur ve emekli zamları da belirlendi. Açıklanan zamlar beraberinde yeni bir tartışmayı getirirken ekonomist Mahfi Eğilmez, enflasyonun düşmesine rağmen dolarda yaşanan yükseliş çelişkisine dikkat çekti.

Eğilmez “Ya piyasa enflasyon verisine inanmamıştır ya da birilerinin bildiği bizim bilmediğimiz bir olumsuzluk üstümüze doğru geliyor demektir” dedi.

Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Enflasyonun 20 puan düştüğü bir günün ertesinde Dolar kuru 18,72'den 18,76'ya yükseliyorsa ya piyasa enflasyon verisine inanmamıştır ya da birilerinin bildiği bizim bilmediğimiz bir olumsuzluk üstümüze doğru geliyor demektir” ifadesini kullandı.