İktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından KKM hesaplarından çıkış için atılan adımların ardından açıklama yaptı. "KKM kararı alındığında o kararı alkışlayanlar şimdi alınan kararları sorguluyor." diyen Eğilmez, ”Ponzi Oyunu benzeri düzenlemeler gerçek ortaya çıktığında acı bir şekilde sonlanır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kur KorumaMevduat (KKM) uygulamasını aşamalı olarak sonlandırma kararı aldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, KKM kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Eğilmez, “KKM kararı alındığında o kararı alkışlayanlar şimdi alınan kararları sorguluyor. Ponzi Oyunu benzeri düzenlemeler gerçek ortaya çıktığında acı bir şekilde sonlanır. Fon Romanımın kapağında bir Çin Atasözü var: “Kara gömülen ceset yazın ortaya çıkar.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğilmez attığı başka bir paylaşımda ise kararın vatandaşları yastık altına yönlendirebileceğini belirterek şöyle dedi:

“KKM konusundaki son düzenlemeler, dövizlerin yastık altına çekilmesine yol açabilir. Sermaye hareketlerinin serbest olduğu, parası rezerv para olmayan bizim gibi ekonomilerde faizi doğru belirlemezseniz olacağı budur.”