Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden kısa süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğü ve “Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” diye sorduğu öne sürüldü.

Erdoğan’ın yerel seçimlerden bir hafta önce Bakan Mehmet Şimşek’e ‘Emekliler için bir şey yapamaz mıyız?’ diye sorduğu iddia edildi. Şimşek’in ise ‘Körfez sermayesinin fonlardaki parasının da vadesi dolmak üzere’ diyerek olumsuz yanıt verdiği konuşuluyor.

Yerel seçimde pek ilde belediyeleri kaybeden ve ikinci parti konumuna gerileyen AKP’nin genel başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ‘Bir şey yapamaz mıyız?’ diye sorduğu iddia edildi.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; AKP’nin oy kaybına uğrayacağı ve birçok ili kaybedebileceği ihtimali son iki haftaya girilirken artık ortaya çıktı. Bu nedenle, bazı parti yöneticileri ve milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Kötü gidişe dur demek’ için ekonomik anlamda bazı adımlar atılması önerisinde bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden kısa süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğü ve “Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” diye sorduğu öne sürüldü.

’11-12 İLİ KAYBEDİYORUZ’

AKP’de seçim haftasında yapılan değerlendirmelerde ‘İmkânlar zorlanıp emekli başına bin lira verilse veya bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılsa bile bunun sahada karşılık bulmayacağı, muhalefetin gündemde tuttuğu 7-10 bin liralık seyyanen zammın yapılmasının da imkânsız olduğu’ görüşünün öne çıktığı yer aldı. Bu nedenle son haftaya girilirken, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra 11-12 ilin daha kaybedileceği net bir şekilde görülmüş.

KÖRFEZ SERMAYESİNİN FONLARDAKİ PARASININ DA VADESİ DOLMAK ÜZERE’

Prof. Dr. Hakan Kara Merkez Bankası'nın Gerçek Zararını Açıkladı: Toplam Kayıp 1 Trilyon 136 Milyar TL'ye Ulaştı Prof. Dr. Hakan Kara Merkez Bankası'nın Gerçek Zararını Açıkladı: Toplam Kayıp 1 Trilyon 136 Milyar TL'ye Ulaştı

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan da; Erdoğan bu sorusuna Bakan Şimşek’in olumsuz yanıt verdiğini yazdı.

Babacan’ın yazısına göre Şimşek şöyle dedi: “Efendim, zaten zor çeviriyoruz. Körfez sermayesinin fonlardaki parasının da vadesi dolmak üzere. Bütün bunları karşılayacak kaynağımız yok maalesef.”