Ülke çapında yaşanan ekonomik kriz ve konut- kira krizi öğrencileri de vuracak. Farklı illerdeki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına girerken fahiş zamlarla karşı karşıya kaldı.

2022'DE 1.500 TL OLAN YATAK BU YIL 5.500 TL OLDU

Medyascope'tan Selin Işık'ın haberine göre, Sakarya’da dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına açılan evlerde 4-5 kişinin bir arada kaldığı odalarda, geçen sene bin 500 TL olan bir yatağın fiyatı bu sene 5 bin 500 TL’ye fırladı.

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi öncesi üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yeniden gündemde. İki üniversite ve bir meslek yüksekokulunun bulunduğu Sakarya’da kiralar 7 bin TL’den başlıyor.

Öğrencilerin daha az ödeyerek barınması için ev sahiplerinin dönüştürerek yurt havası verdikleri evlerde yatak kiralama artık opsiyon olmaktan çıktı. Geçen seneye kadar 4-6 kişilik odalarda barınan öğrenciler için ekonomik bir seçenek olan ve Sakarya’daki üniversitelere yakın olması nedeniyle de cazip görünen bu evler için ev sahipleri geçen sene yatak başına bin 500 TL ödeyen öğrencilerden bu yıl 5 bin 500 TL istiyor.

5 KİŞİLİK EVİN TOTAL KİRASI 27.500 TL OLDU

Gıda mühendisliği son sınıf öğrencisi Goncanaz Bulut kira mağdurlarından biri.

Bulut, geçen sene 1.500 TL ödediği öğrenci apartına, yeni dönemde 5.500 TL ödeyecek.

Bulut, iki oda bir salon evde 5 kişi kaldıklarını ve toplam 27 bin 500 TL kira ödediklerini söylüyor. Kira masrafını ailesinin karşıladığını belirten Bulut, bin 250 TL KYK kredisi ve ailesinden aldığı harçlıklarla geçimini sağlıyor.