14 Mayıs’taki seçime tam 59 gün kalırken siyasi partilerin genel merkez koridorlarındaki telaş arttı. Gazeteci yazar Rahmi Turan, AK Parti’yi kaybetme korkusu sardığını söyledi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, AK Parti’nin MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı’nı genişletme çabalarına dikkat çekti. Turan, ““Denize düşen yılana sarılır” derler ya… Bu söz sanki günümüzün AKP'si için söylenmiş gibi… 21 yıldır seçim kazanan iktidar partisi, 14 Mayıs seçimlerini kaybetmekten çok korkuyor olacak ki, “iyi-kötü” demeden önüne gelen herkese sarılmaya başladı. Artık tabela partisinden öteye gitmeyen ANAP ve adı tamamen unutulan DSP'den Yeniden Refah Partisi'ne kadar her kapıyı çalan AKP “Kim olursan ol, ne olursan ol, bana gel!” diyor. Bu telaş şunun göstergesi: Kaybetme duygusuyla hareket eden AKP'liler, karanlıkta şarkı söyleyerek korkularını bastırmak isteyen insanlara benziyorlar.” değerlendirmesinde bulundu. 

HÜDA PAR VE MHP TABANI AĞIR HASAR GÖREBİLİR

AK Parti’nin HÜDA Par ile görüşmelerine dikkat çeken Rahmi Turan, “HÜDA PAR'ın istekleri MHP'nin felsefesiyle taban tabana zıt! İki parti de seçmen tabanında ağır hasar görebilir! AKP ve MHP'li vekillerin, seçim bölgelerine dağıldıkları vakit, HÜDA PAR ile yapılan ortaklığı vatandaşa hangi yüzle ve nasıl anlatacaklarını gerçekten merak ediyorum.” dedi.