Kızılay'ın, 2018 yılında, henüz şirket kurmadan önce de stoklarındaki çadırları sattığı ortaya çıktı.

Kızılay Bakanı Kerem Kınık, deprem sonrasında Ahbap'a çadır satışını "Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı" diye savunmuştu, tepki toplamıştı.

Evleri yıkılan ve sokakta kalan depremzedelere dağıtması gereken çadırları satan Kızılay’a yönelik tepkiler dinmiyor, kurumla ilgili her geçen gün yeni bir skandal patlak veriyor. Deprem sonrasındaYardım kuruluşu  Ahbap’a çadır satılması ilgili eleştirileri "Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı" diyerek savunan Kızılay'ın şirket kurmadan önce de dernek çatısı altında çadır satışı yaptığı ortaya çıktı. Yani Kızılay'ın çadır satışı 6 Şubat depremlerinden sonra yapılmamış, çadır satmak eski alışkanlıkları!

Birgün gazetesinin haberine göre; Kızılay’ın ıslak imzalı yönetim kurulu kararlarına göre, Kızılay şirket kurmadan önce de çadır sattı. 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu kararında, Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Kararda, 2 bin 977 çadırın toplam 5 milyon 280 bin Türk Lirasına (TL)’ye satıldığı ifade ediliyor.

LOGOLAR SİLİP SATMIŞLAR

Kızılay depolarında bulunan çadırların satılmasına karar verildi. Ayrıca afetler için stoklanan 600 çadırın da üzerindeki Kızılay logolarının silinerek satılması kararlaştırıldı. Çadır satışı Kızılay’ın yönetim kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi. Dönemin Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ bu karara itiraz etti ve itirazını kayıtlara geçirdi.

TEZDİĞ: "KINIK KENDİ İMZASIYLA BAŞKA ÇADIR SATIŞLARI DA YAPMIŞ OLABİLİR"

Tezdiğ, yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

"Şimdi Kızılay’ın çadır satmasını tartışıyoruz. Fakat bunu daha önce de yaptılar. 2018’de afetler için stoklanan, depolarda bulunan çadırları sattılar. Kızılay’ın ‘stoğundaki çadırları satamazsınız’ dedim ve o zaman da buna itiraz ettim. ‘Bir afet olsa ne yapacağız? Depoları nasıl boşaltırsınız? dedim ve karşı çıktım. Ayrıca Kerem Kınık bizim onayımız olmadan, yani Kızılay Yönetim Kurulu’na getirmeden de doğrudan kendi yetkisi ve imzası ile çadır satışı yapmış olabilir. Kızılay’ın stoğundaki çadırı satması yanlış dedik ama dinletemedik. Birçok kararda itirazlarımı kayıt altına aldırarak belgeledim. Bir gün Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay yöneticileri yargılanırsa, itirazlarım yargı makamlarıma yol gösterecektir”