Kızılay'ın Ahbap'a çadır sattığının ortaya çıkması sonrası tepkilerin odağına yerleştirilen ve istifası talep edilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, herkesin “Çadırlar nerede, Kızılay nerede?' dediği bir dönemde kendini başarılı bulduğunu belirterek istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. Kınık "Vicdanının rahat olup olmadığını, istifa edip etmeyeceği" sorusuna, "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem” dedi.

Uzmanların yıllardır depreme hazırlık yapmamakla eleştirdiği iktidar, Kahramanmaraş depremlerinden sonraki organizasyon ve koordinasyon zaafı nedeniyle de hedefte. Tepkilerin giderek arttığı dönemde Kızılay'ın depremin üçüncü günü tanesi tanesi 140 bin liradan 2050 çadırı 46 milyon liraya sattığı ortaya çıktı. Tepkilerin odağına yerleştirilen Kızılay Başkanı satışın yasal ve ahlaki olduğunu belirtti.

Ardından tepkilerin sürmesi üzerine satıştan haberi olmadığını öğrendiğinde eleştirdiğini söyledi. Dün ise katıldığı bir televizyon programında 'Ahbap'a parasını iade edecek misiniz?' sorusuna ise “Bakarız cevabı verdi. İstifayı da düşünmediğini açıkladı.

'BÖYLE BİR BAŞARI VARKEN GOYGOYCULARIN LAFIYLA HAREKET ETMEM'

Deprem sürecindeki eksikliklerde öne çıkan kurumlardan birisi Kızılay. Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde, deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği’ne satan Kızılay’ın, çadır dışında gıda malzemesi olarak konserve de sattığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuşan Kınık, ‘vicdanının rahat olup olmadığını, istifa edip etmeyeceği’ sorusuna şu yanıtı verdi:

"Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem."

Şu anda üretilen her çadırın AFAD’a gönderildiğini belirten Kınık ”Şu an depolarımızda sıfır çadır var” dedi.