Kızılay  holdinleşerek çadır ve gıda satışı yapmasna tepki gösteren Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, ” 11 anonim şirket var. Bunlarında hepsinin toplandığı Kızılay Holding var. Kerem Kınık tepe şirket Holding dahil 12 tane şirketten 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor” dedi.

 Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Ahbap Derneği’ne 2050 adet çadır satışı yapan Kızılay’ın sivil inisiyatiften çıkarıldığını söyledi. Küçükali, Kızılay’ın bünyesinde 11 anonim şirket kurarak holdingleştirildiğini dile getirdi. Küçükali, çadır satışı ile Kızılay’ın holdingleşmesinin tekrar gündem olması üzerine, “bunu söylediğimiz de insanlar bunu dikkat almamıştı. Şirketleşme Kızılay’ı sivil inisiyatiften çıkardı” dedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 11 şirket ve tepe şirket ile beraber 3 asgari ücret üzerinden her birinden maaş aldığının altını çizerek şunları dile getirdi:

“Yeni uygulamaya göre Kızılay’da birimlerin tamamı anonim şirket oldu. Bu anonim şirketler, ticari maksatla kurulduğu için ellerindeki ürünleri satabiliyor. Bunlardan biri de Çadır A.Ş. 11 anonim şirket var. Bunlarında hepsinin toplandığı Kızılay Holding var. Kızılay’ın alanda çadır kurma yetkisi de alınmış. Kızılay sadece çadır üretiyor ve satıyor.

“DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK”

Üretim Yapı AFAD’a satıyor Dünyada örneği yok bu prosedür bizde var. Her şirketin yönetim kurulu başkanı Kerem Kınık. Tepe şirket Holding dahil 12 tane şirketten 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor.

“SİVİL İNİSİYATİFTEN ÇIKARDI”

Tele 1'de yer alan habere göre, O zamanlar bunu söylediğimiz de insanlar bunu dikkat almamıştı. Şirketleşme Kızılay’ı sivil inisiyatiften çıkardı. Niye ahbap çıktı ortaya çünkü sivil inisiyatif. Kızılay dernek statüsünde gözüküyor ama hükümetin bütün kuruluşlarına yardımcı olan bi kuruluş. Uluslararası platformda da doğrudan doğruya devleti temsil eden kuruluş. neye göre? Cenevre konvansiyonlara göre statüsü var. Demek ki ne resmi ne sivil. Ama dışarıda sivil gözüküyor. Siz sivil inisiyatifi otoritenin altına sokarsanız birikmiş olan akıl yok olur. Sonra insanlar bilmem ne cemaatini arar ahbap’ı arar, onu bunu arar. Devlet para toplamaz aslında. Ama iş böyle oldu. Her şey gibi bu işte böyle bir duruma geldi.”