İktidarın, Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail’e yapılan milyar dolarlık ihracatı engellememesi tepkilere yol açıyor. AK Parti hükümetinin Gazze konusundaki samimiyetsizliğine tepki göstermek için Taksim’de bir araya gelen gençlere emniyet güçleri tarafından ağır bir şiddet uygulandı. Ortaya çıkan görüntüler, 28 Şubat zulmünü hatırlatırken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da konuya dair açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, “İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir. İsrail'le ticaret, Filistin’e ihanettir. Nokta!" dedi.

Siyonistlerin Gazze’de gerçekleştirdikleri soykırıma rağmen Türkiye’den İsrail işgali altındaki topraklara yönelik ihracatın devam ediyor olması tepki çekiyor. Bu doğrultuda bir araya gelen ‘Filistin İçin Bin Genç’ isimli oluşum, Cumartesi günü Taksim’de bir protesto eylemi düzenledi. Türkiye’den İsrail işgali altındaki topraklara ihracatta bulunuluyor olmasına tepki gösteren gençlere ağır bir şiddet uygulandı.

28 ŞUBAT’I HATIRLATAN GÖRÜNTÜLER

İstanbul Taksim’de İsrail’le ticareti protesto eden gençler darp edilerek ters kelepçe ile gözaltına alındı. İstanbul Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek isteyen gençler, polisin fiziki müdahalesine maruz kaldı. Ortaya çıkan görüntüler, 28 Şubat zulmünü hatırlatırken, vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Tepki gösterenlerin sayısı kısa sürede büyük bir kitleye ulaştı, öyle ki hükümet yandaşı gazeteciler dahi protestoculara ters kelepçe takılmasını ağır sözlerle eleştirdi.

‘Biz Kazanırsak Gazze Sevinecek’ Diyen İktidarın Siyaseti Değişti: AK Parti Kaybetti Filistin Kazandı ‘Biz Kazanırsak Gazze Sevinecek’ Diyen İktidarın Siyaseti Değişti: AK Parti Kaybetti Filistin Kazandı

MAVİ MARMARA ŞEHİDİMİZİN KIZLARINA GÖZALTI

İsrail ile ticaret protestosunda ters kelepçeyle gözaltına alınan ve “MOSSAD ajanı” gibi çirkin şekilde itham edilen genç kadının, Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz’ün kızı Beyza Akyüz olduğu ve kardeşi Erva Akyüz ile birlikte gözaltına alındığı ortaya çıktı. Akyüz kardeşlerin serbest bırakıldıkları öğrenilse de ortaya çıkan durum yürekleri sızlattı.

SAMİMİYETSİZ AK PARTİ, TİCARETİ ENGELLEYEMİYOR

Gazze’deki soykırıma rağmen Türkiye’den İsrail işgali altındaki topraklara yönelik ihracat devam ediyor. AK Parti hükümeti söz konusu ticareti engellemezken, bu durum hükümetin Gazze konusundaki samimiyetinin sorgulanmasına yol açıyor. AK Parti hükümetinin Gazze’deki soykırım karşısında takındığı tavır, Filistinliler nezdinde de hayal kırıklığına yol açıyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde İsrail'le ticareti protesto sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 43 kişiden 38'inin serbest bırakıldığını, 5 kişinin ise ifadeleri alınarak adli işlem yapıldığını bildirdi. Öte yandan Yerlikaya, 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve konuyla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini söyledi.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin