Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tezkerede diyor ki terörle mücadele konusunda yabancı askerler Türkiye'ye davet edilebilir. Niye AK Partililere bunu söylemiyorlar?” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı  Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken Suriye tezkeresine neden "hayır" oyu verdiklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, tezkereyle ilgili endişelerini paylaşarak, terörle mücadele konusunda yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilebileceğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Kendi ülkesinde yabancı askerleri istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tezkereye "hayır" oyu veren AK Partililerin neden bu konuda sessiz kaldıklarını sorguladı.

Kılıçdaroğlu, mitinglerinde gözlemlediği büyük değişim isteğine dikkat çekti ve 85 milyon seçmenden oy istedi. HDP ile görüşme konusunda MİT'in rolüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, gizli görüşmeleri açıklamaları gerektiğini belirtti.

Seçimin ilk turda biteceğine inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Baykar firmasına yönelik eleştirilere de cevap verdi. Bayraktar kardeşlerin Türkiye için önemli işler yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, uçak geliştirdiklerinde neden karşı çıkıldığını anlamadığını dile getirdi. Şampiyonlar Ligi'ne layık görülen bu başarıların takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkenin ileriye gitmesi için birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.