Türkiye'de artan telefon fiyatları için vatandaş çözümü Gürcistan'da buldu. Türkiye'de 44 bin liraya satılan iPhone modeli Gürcistan'da 34 bin liraya satılıyor. Yılbaşından sonra gelecek olan kayıt ücreti zammı ile birlikte Gürcistan yoğun günler yaşıyor. Zam öncesi ise vatandaşlar son günleri değerlendirmek için hızlı hareket ediyor.

Artan kur fiyatları ve enflasyon rakamları ile birlikte vatandaş, teknolojik alet sahibi olabilmek için çareyi yurt dışında buldu. Türk vatandaşlar özellikle son iki aydır Gürcistan'dan telefon alabilmek için günübirlik ziyarette bulunuyorlar.

TÜRKİYE'DE 44 BİN TL GÜRCİSTAN'DA 34 BİN TL

Türkiye'de 44 bin TL'ye satın alınan iPhone 14 Pro Max 256 GB model Gürcistan'da 34 bin TL'ye satın alınabiliyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; yol masrafı, Tax Free vergi düşümü ve kayıt ücreti ödendiğinde 45 bin TL'lik iPhone, Türkiye'ye 37 bin TL'ye geliyor. Bu yolu seçen kişi ise 8 bin lira kar etmiş oluyor. G


YILBAŞINDAN SONRA ZAM VAR

Tüm bunlar ile birlikte yılbaşından sonra telefon kayıt ücretlerine gelecek zam gelecek. Bu zammın ise yüzde 120 civarı olacağı açıklandı. Bu durumu bilen vatandaşlar ise elini çabuk tutmak istiyor.

Bir önceki sene 450 adet telefon satılırken Gürcistan’da son 1 yılda 1 milyondan fazla iPhone satışı gerçekleştiği belirtildi.