Karar yazarı Akif Bekimemur ve emeklilere enflasyon zammının yüzde 30 olarak açıklanmasını köşesine taşıyarak iktadar nedeni ile enflasyonun arttığını ancak bundan TÜİK sorumluymuş gibi gösterildiğini dile getirerek sitem etti.

Bekli söz konusu yazısında "Memurla emekliye enflasyon zammı, Cumhurbaşkanı'nın üst üste iki jestiyle ancak yüzde 30'a çıkabildi. O da enflasyon farkının üstüne iktidarın ekstra ikramı olarak müjdelendi. Enflasyon düşük çıktıysa aşağı çekmekle kötü mü yaptı iktidar! Enflasyonla mücadele iktidarın başarısı oluyor, TÜİK'in değil. Üstelik iktidar, TÜİK enflasyonundan daha kıyak tutmuş artışları. Her halükârda alkışlar iktidara, tepkiler TÜİK'e yani" ifadelerini kullandı.

ALKIŞ İKTİDARA TEPKİ TÜİK'E

Memurla emekliye enflasyon zammı, Cumhurbaşkanı'nın üst üste iki jestiyle ancak yüzde 30'a çıkabildi. O da enflasyon farkının üstüne iktidarın ekstra ikramı olarak müjdelendi.

Enflasyon düşük çıktıysa aşağı çekmekle kötü mü yaptı iktidar! Enflasyonla mücadele iktidarın başarısı oluyor, TÜİK'in değil.

Üstelik iktidar, TÜİK enflasyonundan daha kıyak tutmuş artışları.

Her halükârda alkışlar iktidara, tepkiler TÜİK'e yani.

İktidar; kendi ödeyeceği maaşlara ayrı, işverenin ödeyeceği asgari ücrete yüzde 55 gibi ayrı zam uygulamasa sırıtmayabilirdi.

Yine de memnuniyet ve teşekkürlerin iktidara bildirilmesi istenirken şikayetler TÜİK'e yönlendiriliyor.

Buraya gelineceği, yapılan hazırlıktan belliydi. 'Ömer diyeceği, ağzını büzüşünden belliydi' deyimine cuk oturur.

Hazırlığı hatırlayalım...

TÜİK'e, başkan dayandırılamıyordu. Aranan kan bulununcaya dek 2 yılda dört başkan değiştirilmişti. Sait Erdal Dinçer üçüncüsüydü.

Dinçer; 20 Ocak 2022'de, Dünya gazetesine şunları söyledikten bir hafta sonra görevden alındı:

"Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?"

Beki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İktidar; kendi ödeyeceği maaşlara ayrı, işverenin ödeyeceği asgari ücrete yüzde 55 gibi ayrı zam uygulamasa sırıtmayabilirdi. Yine de memnuniyet ve teşekkürlerin iktidara bildirilmesi istenirken şikayetler TÜİK'e yönlendiriliyor. Buraya gelineceği, yapılan hazırlıktan belliydi. 'Ömer diyeceği, ağzını büzüşünden belliydi' deyimine cuk oturur"