Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "siyonist çevrelerin Erbakan hocayı içselleştirememesinden dolayı" ABD tarafından desteklendiğini söyleyerek, "Tayyip Bey’in siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili. Tayyip Bey hala BOP’un eş başkanı. BOP dünyayı bir felakete doğru götürüyor. Bu, yalnızca Türkiye’yi değil dünyanın şeklini değiştirecek bir proje" dedi.

Millet İttifakı'nın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday listelerinin belli olmasının ardından Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine yönelik "partiye sonradan katıldığı" iddiasına yanıt verirken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığının seçime nasıl bir etkisi olacağını da değerlendirdi.

'KOPMA BİZ PARLAMENTODAYKEN BAŞLADI'

Erdoğan’ın ‘Sen Erbakan'la ne zaman tanıştın?” sözleriyle, Karamollaoğlu'nun partiye sonradan katıldığına yönelik iddiasını reddeden Saadet lideri, bu iddianın amacını şöyle açıkladı:

“Hem oy almak. Hem de Tayyip Bey siyasete atılınca tabanımız oraya kaydı. O zaman şöyle bir laf dolaştırdılar: ‘Erbakan hocamızın rızası olmadan ayrılmaz’ diye. Hiç alakası yok. Kopma biz parlamentodayken başladı, yarı yarıya bölündük.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ABD BAŞKANIYLA BİR POZU YOK'

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın partiden ayrılma sürecini ise şöyle anlattı:

“Batı, özellikle siyonist çevreler Erbakan hocamızı içselleştiremedi. Erbakan hocamız bir; ‘Mutlaka güçlü bir ülke haline gelmeliyiz, sanayileşmeliyiz. Uçağımız, topumuz ne varsa her şeyi yapabilecek bir yapıya kavuşmalıyız’ diyordu. Bu İsrail’i de ABD’yi de rahatsız etti. İki; biz, İsrail’in genişleme politikalarına karşı koyabilmek için geçmişi bizim gibi olan İslam ülkeleriyle birlik oluşturmalıyız’ dedik. O zaman ABD, kendisine adam aradı. Tayyip Bey nasıl razı oldu bilmem Kılıçdaroğlu’nun ABD başkanı ile bir tane pozu yok. Ama Tayyip Beyin siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili.

'SİYONİST LOBİSİ ERDOĞAN'A CESARET MADALYASI VERDİ'

Sonra da gitti ‘Milli görüş gömleğini çıkardım’ dedim. Siyonist lobisi Erdoğan’a cesaret madalyası verdi. Neden? Erbakan hocaya koyduğu tavır ve Türkiye‘yi hangi noktaya götüreceği konusunda yaptığı vaatlerden dolayı. ABD’ye gidip geldikten sonra ‘Ben Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ dedi. Ama ne olduğunu anlatmadı, sonradan biz öğreniyoruz ki BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi. İsrail Nil’den Fırat’a kadar olan toprakların kendilerine vaat edildiğine inanıyor. Orada şu anda iskan edilen bizler dahil herkesi kendi topraklarında olmakla suçluyor. Tayyip bey BOP’un hala eş başkanı. BOP dünyayı bir felakete doğru götürüyor. Bu, yalnızca Türkiye’yi değil dünyanın şeklini değiştirecek bir proje.”

'İNCE, AKP'YE DESTEK VERİYORSA ÇIKIP SÖYLESİN'

Karamollaoğlu, “Muharrem Bey’in aday olmasının seçime etkisi ne olur?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

“Zarar veriyor. Muharrem Beyin böyle bir adımı neden attığını anlamıyorum. Bu mantıklı değil. AKP’ye destek veriyorsan çık söyle. Bu AKP’nin işine yarayan bir adım. Aklım almıyor. Böyle bir mantık doğru değil. Buna rağmen milletin sağ duyusunun hakim olacağını, birinci turda bu işin biteceğini ümit ediyorum.”

'TABANIMIZDAN KILIÇDAROĞLU'NA FARKLI TEPKİLER VAR'

Karamollaoğlu, parti tabanının Kemal Kılıçdaroğlu’na bakışına dair ise, “Tabanımızda farklı tepkiler var. Bu farklı tepkileri dikkate alarak adım atma durumundayız. Ümit ediyoruz ki ciddi bir sapma olmaz. Çünkü tabanımız AKP’yi, Sayın Erdoğan’ı tanıyor. Bir, iki yıl içinde bir takım iddiaları ortaya atarak değişmiş gibi gözükmek kimseyi kandırmaya yetmez” dedi.