İYİ Parti lideri Akşener'in altılı masayı dağıtmasının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu, "Sayın Genel Başkanımız ve İYİ Parti başından itibaren ilan ettiğimiz çizgide. Hiç milletimiz endişe etmesin." dedi. Tatlıoğlu, bugüne kadarki tüm sürecin altı genel başkanın ve altı partinin oluruyla yürüdüğünü ve sürecin tekrar aynı şekilde sürmesini istediklerini belirtti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına şiddetle karşı çıkmış ve altılı masayı dağıtmıştı. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in temel itirazının sürecin başlangıç ilkeleriyle gitmemesi olduğunu belirterek, "Başından beri çizgimiz bellidir. Kazanacak aday arayışı var. 6 genel başkan ve 6 partinin oluruyla yürümüş bütün bu sürecin tekrar aynı şekilde devam etmesi gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

Altılı masanın başlangıç ve kuruluş ilkelerine uyması gerektiğini belirten Tatlıoğlu, "Buraya bir müzakere, bütün genel başkanların çok iyi gayretleri, çalışmaları, bu 6 partideki arkadaşların çalışmaları, gayretleriyle, ama başlangıçtaki ilkelerle, birçok sıkıntıları aşarak, birçok risk ve problemleri çözerek gelinmiştir. Nasıl gelinmiştir? İlkelere bağlı kalarak gelinmiştir. O nedenle de ilkeler üzerinden gitmelidir. Bizim itirazımız bunadır." ifadelerini kullandı.

"HER PARTİ GÜVENDİĞİ BİR KURUMU ADAYI ARAŞTIRSIN"

Masada yaşanan fikir ayrılığına da değinen Tatlıoğlu, "Masadaki temel itiraz noktamız, sürecin başlangıç ilkeleriyle gitmemesidir. Sayın Genel Başkanımızın masadaki teklifi iki belediye başkanının, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve isterlerse istedikleri bir ismin, her partinin kendi güveneceği bir araştırma kurumuna araştırılarak kim çıkarsa, onun tek adayımız olarak ilan edilmesidir. Bu kadar basit ve nettir. Bunda itiraz edilecek ne vardır? Bunu merak etmekteyiz." diye konuştu.

Sürecin başından beri çizgilerinin belli olduğunu ve kazanacak bir aday belirlenmesi noktasında mutabakat sağlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Tatlıoğlu, "Sayın Genel Başkanımız ve İYİ Parti başından itibaren ilan ettiğimiz çizgide. Biz zaten Türk siyasetinde ortaya çıkışımızdan beri, başından itibaren ilan ettiğimiz ve millete verdiğimiz sözün arkasındayız. Buradan çok iyi sonuçlar çıkar. Hiç milletimiz endişe etmesin." dedi.

AKŞENER ADAY OLUR MU?

Tatlıoğlu, "Akşener cumhurbaşkanı adayı olur mu?" sorusuna, "Bu konular bugünün konusu değil." yanıtını verdi.

Bugüne kadarki tüm sürecin altı genel başkanın ve altı partinin oluruyla yürüdüğünü ve sürecin tekrar aynı şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tatlıoğlu, "Sayın Genel Başkanımızın teklifi, partimizin teklifi bellidir. Cevabı da bellidir ve bizim beklentimiz bu ilkelere uyulmasıdır. İlke meselesidir, şahıs meselesi değil. Bizim için parti ve şahıs meselesi milletin meselesinin üstünde olamaz. Bugünden itibaren hızla deprem bölgesiyle ilgili çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bugünkü toplantı konularımızın önemli bir kısmı da budur." ifadelerini kullandı.

Akşener'in, 2 Mart'ta yayımlanan ortak mutabakat metnine imza attıktan sonra açıklama yapmasının, kamuoyunda çelişki olarak yorumlandığının ifade edilmesi üzerine Tatlıoğlu, "Ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir görüş farkımız yok. Yine arayışımız odur. Ortak cumhurbaşkanı adaylığına imza atmıştır ve doğrudur. Ama cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, bu bir seçimi kaybetmeyi önleme hamlesidir." açıklamasında bulundu.