İYİ Parti  grubunun emekli, memur ve işçi maaş artışının yükseltilmesi için verdiği araştırma önergesinin, gündeme alınması önerisi bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

İYİ Partili Koncuk, öneri üzerine aldığı sözde,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yüzde 25 olarak açıkladığı zam oranını bugün yüzde 30’a çıkardığını anımsatarak, “Zam demiyorum, toplam rakamı söylüyorum. Yüzde 30’a çıkarmış. 3 bin 500  lira  olan en düşük emekli maaşını da 5 bin 500 liraya yani yüzde 57’lik bir artış sağlamış. Böyle torbadan tombala çeker gibi zam olmaz. Dayanağınız nedir? Dün Sayın Cumhurbaşkanı 8,52 oranında tespit ettiği refah payını neye göre tespit etti? Hangi ekonomik gerekçelerle yüzde 8,52 bugün 13,52’ye çıktı?” diye sordu. Ardından ise TÜİK’in inandırıcılığını kaybettiğini de belirtti 

"2 BİN 500 LİRA ZAM YAPILMALI"

Koncuk, devletin alacaklarının yüzde 122,93 oranında artırıldığını ancak memura yüzde 30 oranında artış yapıldığını vurgulayarak, artışın yeteli olmadığını “Tek kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 25 bin 365 lira. Siz memura yüzde 5 verdiğinizde ortalama memur maaşında 450 liralık bir artış meydana getiriyorsunuz. Bu yeter mi, yetmez. Bütün emekli ve memurlara artı 2 bin lira seyyanen zam yapalım. Bunu bekliyoruz. 2 bin- 2 bin 500 lira civarında bütün memur ve emeklilere zam yapılması gerekir” dedi.

"SİMİT 7 LİRA OLMUŞ"

Ardından söz alan  CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 30’luk zam oranına ilişkin “ AK Parti’nin iktidarda kalmak için son çırpınışları, yani beyhude çırpınışlardır” diye yorumda bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yapılırsa yapılsın enflasyon canavarına yenilen bir düzen oluşmuştur. Fiyatlar günlük ve saatlik değişmektedir. Paranın pul olduğu böyle bir dönem hiç yaşanmamıştır. Asgai Ücret  yavru vatan KKTC’de dahi 11 bin 800 liradır. Bizde ise 8 bin 500 lira. Simit olmuş  7 lira. Hangi gelişmeden bahsediyorsunuz? Yaptığınız tüm hamleler 2 gün sonra boşa düşüyor. Türk- İş’in aralık ayı için açıkladığı açlık sınırı 8 bin 100 lira. Yoksulluk sınırı ise 26 bin 485 lira. Şu anda yapılan yüzde 30’luk zam ile birlikte en düşük memur maaşı 10 bin 442 lira olmuş. Yeni işe başlayan bir karı ve koca düşünüyor musunuz?
Çocuklarımız bayat simit ve ekmek kuyruğunda. Siz KKTC’deki asgari ücretli vatandaşlarımıza 11 bin 800 lira verilirken kendi ülkesinde 8 bin 500 lirayı reva gören bir yönetim oldunuz.”