BM: İsrail'i Engelleyin Çağrısı BM: İsrail'i Engelleyin Çağrısı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ittifak kurduğu Otzma Yehudit partisinin Miras Bakanı Amihai Eliyahu, saldırı altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söyledi ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya da çöle gitmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 30'uncu günde şiddetini artırarak devam ederken Netanyahu'nun iktidarda kalmak için ittifak kurduğu aşırı sağcıların söylemleri de sertleşiyor.

Otzma Yehudit partisinin üyesi ve İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik skandal sözleri gündem oldu.

'GAZZE'YE NÜKLEER BOMBA ATILMASI OLASIKLARDAN BİRİ'

İsrailli bakandan Gazze için skandal sözler: Nükleer bomba atabiliriz

Eliyahu, Gazze'ye hiçbir şekilde insani yardımın girmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

"Gazze'ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı" sorusuna Eliyahu'dan, "Bu (Gazze'ye nükleer bomba atılması) olasılıklardan biri." cevabı geldi.

'KABİNE TOPLANTILARINDAN SÜRESİZ OLARAK UZAKLAŞTIRILDI'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun abluka altındaki "Gazze Şeridi'ne nükleer silah atılmasının olasılıklardan biri olduğu" açıklaması yapan aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'yu süresiz olarak kabine toplantılarından uzaklaştırdığı bildirildi.

Uzaklaştırma kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Eliyahu, atom bombasıyla ilgili açıklamasının "mecazi olduğunu" savundu.

'FİLİSTİNLİLER İRLANDA YA DA ÇÖLLERE GİDEBİLİR'

Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilip bölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesini istediğini dile getirdi.

Gazze'de yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu'dan , "İrlanda'ya da çöllere de gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri çözüm bulmalı." yanıtı geldi.

Kaynak: Karar