Filistin için 1000 Genç hareketi, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Filistin halkının direnişine destek olmak amacıyla, Türkiye'de İsrail ile işbirliği yapan MÜSİAD üyesi şirketlere yönelik ciddi suçlamalarda bulundu. Hareket, İsrail ile ticaret yapan ve bu yolla soykırıma ortak olan şirketlerin ticari ilişkilerini derhal sonlandırması çağrısında bulundu.

Meclis'te İliç Faciası Gerginliği:9 İşçinin Altında Kaldığı Liç Yığınının Sorumluluğunu Her İki Bakanlık da Üstlenmedi Meclis'te İliç Faciası Gerginliği:9 İşçinin Altında Kaldığı Liç Yığınının Sorumluluğunu Her İki Bakanlık da Üstlenmedi

Filistin için 1000 Genç hareketi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail ile işbirliği yapan MÜSİAD üyesi Türk şirketlerine yönelik ciddi eleştirilerde bulundu. Grup, İsrail ile ticaret yapan şirketlerin bu ilişkilerini derhal sonlandırmasını talep ederek, MÜSİAD'ı da üyelerine yaptırım uygulamaya çağırdı. 5 Şubat'ta MÜSİAD Genel Merkezi önünde bir araya gelecek olan hareket, somut adımların atılmasını istedi.

'MÜSİAD ARTIK SORUMLULUK ALMALI'

7 Ekim'den bu yana devam eden protesto ve eylemlerinde, Türkiye'deki işbirlikçi şirketleri teşhir etmeyi amaçlayan grup, MÜSİAD'ın da bu konuda sorumluluk almasını ve üyesi şirketlere yaptırım uygulamasını talep ediyor. İÇDAŞ, METAL MATRİS, OSMANOĞULLARI GAZBETON, ADANUS PLASTİK ve PAMUKKALE KABLO gibi şirketlerin İsrail ile olan ticari ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Özellikle İÇDAŞ'ın İsrail'e demir çelik ihracatı yapması ve bu malzemelerin İsrail'in Hayfa Limanı'na taşınması, hareketin dikkat çektiği önemli noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, İsrail'den plastik atık ithal eden ADANUS PLASTİK ve prefabrik beton ürünleri satan OSMANOĞULLARI GAZBETON gibi şirketlerin faaliyetleri, Türkiye'deki soykırımı besleyen etmenler olarak nitelendiriliyor.

PROTESTO ÇAĞRISI

Hareket, 5 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'te MÜSİAD Genel Merkezi önünde bir araya gelerek, üyesi olan şirketlere dair taleplerini doğrudan iletmek ve gerekli görülmesi halinde eylem düzenlemek için MÜSİAD yöneticileriyle görüşme yapmayı planlıyor. Filistin için 1000 Genç, MÜSİAD ve üyesi şirketlerden somut adımlar atılmasını ve Filistin halkına yönelik desteklerin sadece sözde kalmamasını istiyor. Hareket, konunun sadece mitingler ve yardım kampanyalarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, acil ve etkili yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Filistin İçin Bin Genç

@filistinicinbin

Mitingler, yürüyüşler düzenlemeniz yetmez, acil yaptırım istiyoruz. Biz kararlıyız, Türkiye'de soykırımı besleyen şirketler ticareti durdurana kadar vazgeçmeyeceğiz. 🗓️ 5 Şubat Pazartesi 14.00'te MÜSİAD Genel Merkezi önünde olacağız.

Resim

Resim