Ekim ayından bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik katliamı artarak sürürken, Türkiye'den çeşitli kişi ve kurumlardan 'Netanyahu hükümetine yönelik ticari boykot başlatalım' çağrıları yükseliyor. Ancak bir yandan tepki gösterilirken öte yandan İsrail’le ticaretin artarak devam ettiği ortaya çıktı. Yaşanan bu gelişmeye Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız?" diyerek sert tepki gösterdi.

Ankara'dan İsrail'in Gazze'deki katliamına yönelik eleştiriler artarken, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerinin hız kesmeden devam ettiği yönünde kamuoyunda eleştiriler yükseliyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail ile artan ticaret hacmine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail’e olan ihracatının Azerbaycan, İran ve Suudi Arabistan’a yapılan ihracattan daha fazla olduğunu ve İsrail’in Türkiye’nin ihracat partnerleri arasında 13. sıraya yükseldiğini belirtti. Özellikle, 7 Ekim saldırılarından sonra İsrail’e yapılan ihracatın, geçmiş verilere kıyasla yüksek seviyede olması dikkat çekti.

basliksiz-1f.jpg

BAKAN BOLAT 'YÜZDE 50 DÜŞTÜ' DEDİ AMA...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin geçen yıla göre %50'den fazla azaldığını açıklasa da, dış ticaret verilerine göre kasım ayında 319 milyon dolar olan İsrail’e ihracat 111 milyar dolarak artarak aralıkta 430 milyon dolara yükseldi. Bu durum, İsrail ile ilişkiler konusunda iki yüzlü bir politika izlediği yönünde eleştirilere neden oluyor.

Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı

İşte Davutoğlu'nun o paylaşımı:

"Ey istismarcı ve riyakar iktidar sahipleri! Siz hiç Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız? İsrail’e ihracatımız Aralık ayında da devam etti. Azerbaycan’a, İran’a ve Suudi Arabistan’a olan ihracatımızdan daha fazla olan bu ihracat ile İsrail ihracatımızda 13. sıraya yükseldi."