İsrail’in rehineleri kurtarmak, Yahya Sinvar ve Muhammed Deif’i şehit etmek, HAMAS’ı yok etmek ve Gazze halkını çöle sürmek gibi amaçları olduğunu hatırlatan HAMAS’lı isim, İsrail’in bunların hiçbirini başaramadığını söyledi.

İsrail güçlerinin Gazze'de hedeflediği hiçbir amaca ulaşamadığını kaydeden HAMAS yetkilisi, İsrail'in rehineleri kurtarmak, Yahya Sinvar ve Muhammed Deif'i şehit etmek, HAMAS’ı yok etmek ve Gazze halkını çöle sürmek gibi amaçlarını başaramadığını ve Filistin direnişinin nihai zaferinin çok yakında olduğunu ifade etti. İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde hâkimiyet sağladığı bilgisinin de doğru olmadığını kaydeden HAMAS mensubu, Aksa Tufanı operasyonunun İsrail'i derinden sarstığını ve Gazze'de açıkladıklarından kat kat fazla ölü verdiklerini belirtti.

“GAZZE HALKI SEKİNET İÇERİSİNDE”

HAMAS’ın lider kadrosunda yer alan önemli isim, savaşın en zor safhasında olduklarını, buna rağmen Kassam Tugayları savaşçılarının savaşın ilk günüymüş gibi mücadele ettiklerini aktardı. HAMAS yetkilisi, “Gazze halkı sekinet içerisinde. İsrail askerleri ise her geçen gün morallerini daha da yitiriyor” diye konuştu.

“HAYAL KIRIKLIĞI iÇERiSiNDEYiZ”

Millî Gazete’nin, “Türkiye başta olmak üzere İslâm ülkelerinin tutumu karşısında hayal kırıklığı mı, yoksa minnet duygusu mu daha ağır basıyor?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan HAMAS’lı üst düzey yetkili, hayal kırıklığı içerisinde olduklarını, zira Gazze’deki soykırım karşısında İslâm ülkelerinin etkisiz bir duruşa sahip bulunduğunu söyledi.

İran'dan İsrail'e Gözdağı: İran, İsrail'e Saldırdı... İlk Açıklamalar Geldi: Karışık Mesajlar İran'dan İsrail'e Gözdağı: İran, İsrail'e Saldırdı... İlk Açıklamalar Geldi: Karışık Mesajlar

HAMAS’ın lider kadrosunda yer alan önemli bir isim, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da özel davet edilen bir grupla bir araya geldi. Aralarında Millî Gazete muhabiri Bekir Sıtkı Şirin'in de bulunduğu isimlerin sorularını da cevaplandıran söz konusu isim, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. HAMAS’ın lider kadrosunda yer alan isim, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin tutumu karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

“AKSA TUFANI, İSRAİL'İ DERİNDEN SARSTI”

HAMAS’ın lider kadrosunda yer alan isim, Aksa Tufanı operasyonu ve Gazze Soykırımı'na dair önemli açıklamalarda bulundu. Aksa Tufanı operasyonunun İsrail'i derinden sarstığını kaydeden söz konusu isim, İsrail'in birkaç yıl içerisinde yıkılacağını hedeflediklerini vurguladı. Uluslararası kamuoyunda İsrail'e yönelik desteğin git gide azaldığını da kaydeden HAMAS mensubu, ABD'nin dahi yaklaşan seçimler nedeniyle pozisyonunu gözden geçirmeye başladığını dile getirdi.

“İSRAİL'İN ÖLÜLERİ AÇIKLANANDAN KAT KAT FAZLA”

Aralarında Millî Gazete muhabiri Bekir Sıtkı Şirin'in de bulunduğu isimlere açıklamalarda bulunan HAMAS yetkilisi, İsrail tarafından kendilerine rehinleri serbest bırakma çağrısı yapıldığını söylerken, "İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmeden ve HAMAS’ın şartlarını kabul etmeden rehinelerin serbest bırakılmayacağı" cevabını muhataplarına ilettiklerini kaydetti. İsrail'in Gazze'de çok sayıda ölü verdiğini de belirten HAMAS’lı isim, İsrail'in açıkladığı ölü sayılarının doğru olmadığını, gerçek sayıların açıklanandan kat kat fazla olduğunu söyledi.

HAMAS’ın lider kadrosunda yer alan önemli isim, savaşın en zor safhasında olduklarını, buna rağmen Kassam Tugayları savaşçılarının savaşın ilk günüymüş gibi mücadele ettiklerini aktardı. Filistin direnişinin Gazze'de İsrail güçlerine ağır kayıplar verdirdiğini belirten HAMAS yetkilisi, "Gazze halkı sekinet içerisinde. İsrail askerleri ise her geçen gün morallerini daha da yitiriyor" diye konuştu. Söz konusu isim, İsrail'in üst düzey askerleri arasında çok sayıda ölü olduğunu da sözlerine ekledi. İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde hâkimiyet sağladığı bilgisinin de doğru olmadığını kaydeden HAMAS mensubu, İsrail güçlerinin bu bölgede ölüler vermeye devam ettiğini aktardı.

“İSRAİL HİÇBİR AMACINA ULAŞAMADI”

HAMAS yetkilisi, İsrail güçlerinin Gazze'de hedeflediği hiçbir amaca ulaşamadığını da kaydetti. İsrail'in rehineleri kurtarmak, Yahya Sinvar ve Muhammed Deif'i şehit etmek, HAMAS’ı yok etmek ve Gazze halkını çöle sürmek gibi amaçları olduğunu hatırlatan HAMAS’lı isim, İsrail'in bunların hiçbirini başaramadığını söyledi. Filistin direnişinin nihai zaferinin çok yakında olduğunu da vurgulayan HAMAS yetkilisi, nehirden denize bütün Filistin topraklarını özgürleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

MİLLÎ GAZETE'NİN SORUSUNU CEVAPLANDIRDI

Üst düzey bir HAMAS yetkilisi olan isim, Millî Gazete’nin sorusuna da yanıt verdi. Gazetemizin, "Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin tutumu karşısında hayal kırıklığı mı yoksa minnet duygusu mu daha ağır basıyor?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan HAMAS’lı yetkili, hayal kırıklığı içerisinde olduklarını, zira Gazze'deki soykırım karşısında İslam ülkelerinin etkisiz bir duruşa sahip bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin