Gazze'de katliamlar uygulayan İsrail'in öldürmedikleri Filistinlileri de kadın erkek demeden soyup bir alana toplaması veya TIR kasasında taşıması Nazilerin Polonya'da Yahudilere uyguladığı soykırımı hatırlattı. İsrailli bir televizyon muhabirinin çektiği son fotoğrafta yüzlerce Filistinlinin bir alana toplanıp spot ışıkları altında bekletilmesine 'Kıyamet sonrası' yorumları yapıldı.

Gazze'de geçici ateşkesin son bulmasıyla saldırılarına yeniden başlayan İsrail'in saldırıları her geçen gün ağırlaşıyor. Bombardımanların yanı sıra sivillerin yıkıntılar arasında toplanıp çıplak halde götürülmesi ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin uygulamalarını hatırlattı.

Son günlerde yüzlerce erkeği yarı çıplak halde gözaltına aldığı operasyonlarla tartışma yaratan İsrail'de bir televizyon kanalı tarafından paylaşılan 'Kıyamet sonrası' fotoğrafı ortalığı karıştırdı.

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-16-37.jpeg

Yüzlerce Filistinlinin bir alana toplandığı ve birkaç Gazze sakininin İsrail askerleri tarafından kullanılan spot ışığının önünde bekletildiği fotoğrafı paylaşan İsrail yanlısı hesaplar, çok sayıda Hamas üyesinin teslim olduğunu öne sürdü.

3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı 3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı

thumbs-b-c-d185da1ee21e003a0c397574ee6b64f0-1.jpg

FOTOĞRAF ORTALIĞI KARIŞTIRDI

İsrail Kanal 12 muhabiri Nir Dvori tarafından çekilip Telegram'da paylaşılan fotoğraf, New York Times görsel araştırmalar ekibinden Aric Toler'in X platformundaki mesajıyla dünya çapında dolaşıma girdi. Aric Toler, Gazze Şeridi'nde çekilen karenin yerinin bilinmediğini ve başka bir detay da verilmediğini yazdı.

YÜZLERCE FİLİSTİNLİYİ ALANA TOPLADILAR

Fotoğrafta yüzlerce Filistinlinin bir alana toplandığı ve gözaltına alındığı görülürken, en çarpıcı detay bazı Gazze sakinlerinin İsrail askerinin kullandığı spot ışığı önünde bekletilmesiydi. Çevrede ise İsrail işgal güçlerinin bombardımanla enkaza çevirdiği binalar vardı. Çok sayıda kullanıcı fotoğrafa tepki gösterirken, fotoğrafa ''kıyamet sonrası'' yorumları yapıldı.

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-16-13.jpeg

SOYULAN KADIN VE ERKEKLER TIR KASASINDA TAŞINDI

İsrail'in sivillere yönelik tutuklama ve gözaltı işlemleri geçtiğimiz günlerde de bazı basın yayın organlarının yayınlarına yansımıştı. Yüzlerce Filistinli sivilin kadın erkek demeden soyup bir alana toplandığı ve ardından TIR kasasında taşındığı görülmüştü.

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-16-12.jpeg

Kaynak: Karar