Altın ve döviz uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar konusunda alacak ve satacakları bir kez daha uyardı.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, vatandaşın endişe ve paniğe kapılmasını gerektiren bir durum olmadığını belirterek dolar ve gram altının göreceği pik rakamları açıkladı.

İŞTE GRAM ALTININ GÖRECEĞİ PİK SEVİYE

Memiş, “Gram altının fiyatı öncelikle 3.000 TL’lik pik seviyesine ulaşacak ve ardından 4.000 TL seviyesine kadar yükselmeye devam edecek. Ancak 3.500 ve 4.000 TL ifadelerini sıkça kullanmak istemiyorum; çünkü bu durum toplumda endişe ve paniğe yol açabilir,” dedi.

DOLAR YÜKSELDİKÇE ALTINDA YÜKSELİYOR

Memiş dolarla ilgili, “Geçen yıl 18 TL olan dolar kuru, 28 TL’ye yükseldi ve şu anda 33 TL. Serbest piyasada bu yıl için 40 TL seviyesini bekliyoruz. Doların yükselmesiyle birlikte gram altın da değer kazanıyor. Ancak asıl mesele gram altında,” şeklinde konuştu.

DOLAR-ALTIN ALINIR MI? SATILIR MI? ALTERNATİF VAR MI?

İslam Memiş, altın ve dolar alıp satacaklara uyarılarda bulunarak "Altın, hem ons hem de gram bazında beklenenden önce değer kazandı. Teknik olarak düzeltme ve dinlenmeye ihtiyacı var. Ondan sebep sürekli yükselir beklentisi içinde olmak yanlış. Yıl sonuna kadar ons 2.350 $ gram 3 bin lira üzeri beklentimde bir değişiklik yok. Ancak düzeltme ve dinleme zamanı. Bu “elinizdekini satın” anlamı taşımaz. Çünkü fiziki altın bulamama ve makas aralığı sorunu devam ediyor. Elinde TL bulunan, alım için fırsat kollayanlar için farklı alternatifler var. Mesela; Euro, borsa ve gümüş alternatifler arasında. Okuduğunu ve dinlediğini anlamayan arkadaşıma mesajım şu: Bu fiyatlardan altın alır mıyım? Hayır Satar mıydım? Hayır Çünkü fiziki altın azaldı ve alım-satım makas aralığı var, mevcudu korur, gerilediğinde ilave yapardım. Peki ne yapayım? Altın almayı planlıyorsam bekler, alternatiflere yönelirdim." dedi.

Ekonomik Kriz İflasları Artırdı Borçlar Ödenemiyor Ekonomik Kriz İflasları Artırdı Borçlar Ödenemiyor

Kaynak: Milli Gazete