Finansmana erişimde ciddi sıkıntıların yaşandığı reel sektörde konu ile ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor. İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, nakit paraya ulaşmanın neredeyse imkansız olduğunu söylerken, “Bırakın TL veya döviz kredi çekmeyi kendi dövizimize bile ulaşamıyoruz. Bankalar günlük 5 bin dolarlık sınır getirdiler. Kendi hesaplarımızdaki paramızı çekemiyoruz, ödemelerimizi yapamıyoruz” açıklaması yaptı.

Reel sektörde finansmana erişimde ciddi şekilde sorunların olduğunu ifade eden İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, “Bırakın TL veya döviz kredi çekmeyi kendi dövizimize bile ulaşamıyoruz. Bankalar günlük 5 bin dolarlık sınır getirdiler. Kendi hesaplarımızdaki paramızı çekemiyoruz, ödemelerimizi yapamıyoruz, hem ithalat yaparken hem de ihracat yaparken elimiz kolumuz bağlanıyor. Biz de döviz ihtiyacımızı dışarıdan karşılamak zorunda kalıyoruz” şeklinde açıklamalara bulundu.

'DIŞARIDAN DÖVİZ TOPLUYORUZ'

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; ham madde almak için dışarıdan döviz topladıklarını söyleyen Önel, "Şu an biz kendi ithalat evraklarımızı almak için yani ham madde almak için dışarıdan döviz topluyoruz, özellikle de Kapalıçarşı’dan almak zorunda kalıyoruz. Orada da oluşan marj bizi çok zorluyor” diye konuştu.

Kredilere getirilen sınırlamaları piyasalara müdahale anlamına geldiğini söyleyen Önel, “Bu durum serbest piyasada istemediğimiz ve piyasayı çok olumsuz etkileyecek bir durum. Beklentimiz tekrar normal ekonomi politikalarına dönüş ve merkez bankasının özellikle de almış olduğu kararların esnetilmesi” dedi.