Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında yaşananlarla ilgili dikkat çeken iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. İddialara göre, felaketin bir hafta öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı sorunlar nedeniyle emeklilik kararı alan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü'nün istifasının arkasında başka bir neden olduğu ortaya çıktı.

Halk TV'de konuşan gazeteci Seyhan Avşar, emniyet müdürünün eşinin sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini söylediğini, ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti. Avşar, emniyet müdürünün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tehdit edildiğini, çünkü siber suçlarla ilgili görev yapan bir memur ile yasa dışı bir ilişkisinin olduğunun belgelendiğini öne sürdü.

Kaynaklara göre, benzer durumda birçok teşkilat mensubunun da ilişkilerinin kayıt altına alındığı ve bazılarının da bu nedenle istifa etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Bu iddialar, depremin ardından yaşanan kriz yönetimi ve koordinasyon eksikliğinin nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Felaketin ilk gününde polis güçlerine liderlik edecek herhangi bir kişi bulunmaması da eleştirilere neden olmuştu.