CHP''li Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu iddia etti ve bir bakanlık çalışanının çektiği videoyu sosyal medyada paylaştı.

Videoda, seçim takip sisteminin nasıl çalıştığı anlatılıyor. Sisteme "GAMER" adı veriliyor ve kullanıcılara Cumhurbaşkanlığı veya milletvekili seçimlerinde yurtiçi veya yurtdışı sandıkların seçim sonuçlarına erişme imkanı sağlıyor.

Kullanıcılar, ilgili haritayı seçerek verilere ulaşabiliyorlar. Her sandık için toplam seçmen sayısı ve adayların oy sayıları yer alıyor. Videoda ayrıca, seçim sonuçlarının güncellenmesinin nasıl yapılabileceği de anlatılıyor.

Öte yandan videonun altında “İzleme ve Haberleşme Çalışma Grubu” yazan bir plaka dikkat çekti. Ayrıca videoda sistemin nasıl çalıştığını gösteren kişinin kullanıcı adına “Fatih Arslan” ismini yazdığı görüldü.

Erkek, videonun paylaşımında, “Bugün basın toplantısında anlattığım, İçişleri Bakanlığı'nda kurulan paralel seçim kuruluna dair görüntü. Bakın veri modülleri nasıl çalışıyormuş. Siz siyasi parti misiniz yoksa YSK mı? Gidin sınıfların kapılarında asılı duran ya da partinizin temsilcilerinin imzalayarak aldığı tutanaklardan bilgileri edinin. Amacınız ne?” notunu düştü.