Gazze'de 33 bine yakın Filistinlinin katledildiği soykırım sürerken, Türkiye'nin ticarete devam etmesi vicdanları yaralamaya devam ediyor. Karar da hangi şirketlerin İsrail'e ne sattığını manşetten gündeme getirmişti. Ticaret yapan şirketlerden Kipaş Holding'in de Aydın'daki fabrikasında İsrail'e gönderilmek üzere gazbeton üretimi yaptığı belirlendi. Hazırlanan inşaat malzemelerin İbranice etiketlenmesi de dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere katledilen sivillerin sayısı 33 bine yaklaştı. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen soykırım vicdanları her geçen gün biraz daha kanatırken, İsrail ile ilişkilerine devam eden ülkelere de tepkiler yükselmeye devam ediyor. O ülkelerden biri de Türkiye.

Türkiye'nin İsrail'e soykırımın başladığı 7 Ekim 2024'ten bu yana silah parçaları, askeri teçhizat, yakıt, barut, jet yakıtı, gıda, dikenli tel, çelik gibi pek çok stratejik ürünü sattığı TÜİK'in verilerine yansıdı. Muhalefet meydanlarda, Meclis'te ticaretin bir an önce sonlandırılması için çağrı yapsa da somut adım atılmadı. Aksine ticaret arttı, savaş öncesi dönemin hacmine ulaştı.

KARAR ŞİRKETLERİ MANŞETİNE TAŞIMIŞTI

Hükümet ticaretin her ne kadar özel şirketler aracılığıyla yapıldığını söylese de muhalefet buna izin verenin, teşvik edenin hükümet olduğunu belirtiyor. İsrail ile ticarete devam eden şirketlerden biri de Kipaş Holding. Şirketin İsrail'e sevk etmek için yeni gazbeton üretimi yaptığı görüntülendi.

'İSRAİL'E LOJİSTİK DESTEK TAM GAZ'

Karar'ın haberine göre, Kipaş Holding'in Aydın'daki fabrikasında İsrail'e gönderilmek üzere gazbeton üretimi yaptığı belirlendi. Hazırlanan inşaat malzemelerin İbranice etiketlenmesi de dikkat çekti. Sevkiyata ait fotoğrafları gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından paylaştı.

metin cihan

@metcihan

İsrail'in Gazze işgaline lojistik desteğimiz tan gaz devam ediyor. Fotoğraflar yeni. Kipaş Holding'in inşaat malzemesi (gazbeton) sevkiyatını görüyorsunuz. İşgal edilen yerlere duvar örmede kullanılıyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

Cihan paylaşımında “İsrail'in Gazze işgaline lojistik desteğimiz tan gaz devam ediyor. Fotoğraflar yeni. Kipaş Holding'in inşaat malzemesi (gazbeton) sevkiyatını görüyorsunuz. İşgal edilen yerlere duvar örmede kullanılıyor” dedi.

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?