Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Türkiye'deki siyasi liderler  Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan'ın resmen cumhurbaşkanı adayı olduklarını belirterek, Erdoğan'ın son 10 yıl içinde tek adam rejimi inşa ettiğini ve kurumların etkisiz hale geldiğini yazdı.

Kiras, iki liderin vaatleri arasındaki farkın, liderlerin vaatleri kadar eylemleri, duruşları ve sicilleriyle de anlaşılacağını belirtti. Son 10 yılda, Erdoğan'ın vaatlerine uygun olarak ülkede huzur, ağız tadı, istikrar, refah, zenginlik ve ehliyetli bir yönetim vaat etmediğini vurgulayan Kiras, ayrıca daha fazla demokrasi, düşünce özgürlüğü, tolerans ve çoğulculuk vaat etmediğini de sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı bileşenleri ise bu vaatleri gerçekleştirebileceklerini ve daha fazla demokrasi, düşünce özgürlüğü ve çoğulculuk için çalışacaklarını söyledi.

Ancak Kiras, bu vaatlerin ne kadar sürede gerçekleşebileceğini ve hangi ölçüde yerine getirileceğini sorguladı. Kiras ayrıca, Erdoğan'ın bir beş yıl daha iktidarda kalması halinde, ülkede ne gibi sorunlarla karşılaşılacağını merak etmediklerini, zaten bunları bildiklerini belirtti.