Ekonomist İbrahim Kahveci KARAR TV ekranlarında Gülay Erdemli'nin sorularına yanıt verdi. Kahveci, deprem felaketinin yansımalarından söz ederek, "AK Parti Türkiye'yi, 50 bin yıl önceki ilk insanın temel ihtiyaç noktasına getirdi! Tek derdimiz beslenme ve barınma. Düşünme, oturup sohbet etme, sosyalleşme ihtiyaçlarımız gitti." şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından 38 gün geçti. Yaşanan felaketlerin ardı arkası kesilmezken Şanlıurfa'da sel felaketi meydana geldi. Resmi can kayıplarının 48 bini aştığı söylendi. 13 ilde yaşanan felaketlerde insanlar sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. KARAR TV ekranlarında ise yaşanan felaket gündeme geldi. Orta Dalga programında konuşan Gülay Erdemli ve İbrahim Kahveci gündemi değerlendirdi.

"TÜRKİYE'DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ"

Türkiye'nin sağlık politikasını KARAR TV ekranlarında ele alan İbrahim Kahveci, Dünya'da yaşanan pandemi dönemine değinerek, "İnsanlar yaşam mücadelesi veriyor. Sadece bu felaketler değil, birçok olay, liyakatsizliğin sebepleri de buna dahil olarak pandemi döneminde 100 bin ölüyü gizlediler. Türkiye'de sağlık sistemi çöktü." şeklinde konuştu.

"SEÇMEN İKTİDARA 'SEN YÖNETEMİYORSUN' DEDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı açıklanmıştı. Türkiye seçim sandığına gidiyor. Partilerin geçmişte aldığı oy oranlarından ve ittifaklardan söz eden İbrahim Kahveci, "Toplam işsizlerin çalışabilir nüfusa oranı %5.1'e geldiğinde, 89 seçimlerinde Anavatan Partisi hüsran yaşadı. 80 sonrasında da seçmen iktidara 'sen yönetemiyorsun, git' dedi. Bu rakam 2018'de 7.3'tü ama şu an gerçekliği kaybetmiş bir toplumla karşı karşıyayız." ifadelerine yer verdi.

"'İDAM İSTENİRSE ONAYLARIM' DİYORLAR"

Sosyal medyada paylaşılan içeriklerden söz eden Kahveci, "Tweet atıyorsun hapisten çıkamıyorsun ama katiller çok rahat çıkıyor! Katilleri, gaspçıları salıyorlar, ekranlarda da 'idam istenirse onaylarım' diyorlar. Sen önce suç işleyene suçunun cezasını ver." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ, TÜRKİYE'Yİ 50 BİN YIL ÖNCEKİ..."

Ekonomist İbrahim Kahveci, istihdamdan bahsederek, "İnsanlar çalıştıkça gelirleri artan bir toplum yaratmadık. Tam tersi, çalıştıkça geliri azalan, istihdamı ucuz iş gücüne dayalı bir ülke haline geldik. AK Parti Türkiye'yi, 50 bin yıl önceki ilk insanın temel ihtiyaç noktasına getirdi. Tek derdimiz beslenme ve barınma. Düşünme, oturup sohbet etme, sosyalleşme ihtiyaçlarımız gitti." ifadelerini kullandı.

"VATANA HİZMET ETTİKLERİNİ SANIYORLAR"

İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sloganlar hakkında, "Şehir merkezleri dini, milli duygularla toplumun sömürülmesine daha dirençlidir. Kırsal ve kenar semtlerin zihinleri ise bunlara esir olur. Koşa koşa cepheye gider gibi Reis'e büyük destek verip, vatana hizmet ettiklerini sanıyorlar. Seçimden sonra mevcut iktidar değişmezse en az 4-5 milyon insan işini kaybedecek! Bu oranın büyük kısmı mavi yaka olacak." şeklinde konuştu.

"BİLGİ VE BİRİKİMLE BİR MAKAM..."

Türkiye'de uygulanana politikaları yorumlayan Ekonomist İbrahim Kahveci, "'Bir ülke içten nasıl yıkılır' programı çizilse, son 4-5 yıldır uygulanan politikalarla çok fazla farkı olmazdı. Eğitim öldü, sınıfsal geçişkenlik öldü. Bilgi ve bilimle bir makam, mevkiye gelmeyi, 'Reis'e yaklaş istediğini al' haline getirdi." ifadelerine yer verdi.