Yeniçağ'ın haberine göre, 2003 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamuya bırakılan Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'ndeki yeşil alanda, kaçak bir yapı inşa edildiği ortaya çıktı. Çok katlı ve cam dış cepheli plaza şeklinde inşa edilen yapı, İBB İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından 2021 yılında tespit edildi. Kaçak yapının yıkımı için Encümen kararı alındı.

POLİS MÜDAHALESİ İLE KARŞILAŞILDI

İBB ekipleri bu sabah yıkım işlemi için harekete geçti. Ancak işlemin yapılacağı sırada polis güçleri tarafından engellendi. İstanbul Valiliği, işlem sürecinin devam ettiği gerekçesiyle yıkımın durdurulması için resmi bir yazı gönderdi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ DEVREYE GİRDİ

İstanbul Valisi Davut Gül imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne ve ilgili taraflara resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, yapının hazineye intikal ettiği, yapıyı kiralamak için başvuruda bulunan bir şirket olduğu ve talebin değerlendirildiği belirtilerek, yıkım işleminin durdurulması talep edildi. Bu resmi yazı üzerine İBB ekipleri yıkım işlemini gerçekleştiremedi.

GEÇMİŞTE DE ENGELLENMİŞTİ

Daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yapıyla ilgili plan değişikliği yaparak kaçak yapının statüsünü değiştirmişti. Ancak İBB İmar Müdürlüğü, Gecekondu Kanunu'ndan kaynaklanan haklarını kullanarak yıkım işlemine başlamıştı.  Kaçak yapıyı satış ofisi olarak kullandığı öğrenilen Suudi Arabistanlı Al Qemam Holding’in kurduğu Akzirve Gayrimenkul işlemi mahkemeye taşıdı. Bu süreçte mahkeme kararları da İBB'nin lehine çıkmıştı.

İBB konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımlarda bulundu: