3 aydır Gazze’ye yönelik soykırım saldırılarını devam ettiren terörist İsrail rejimi, Gazze’de enkazdakiler de dâhil olmak üzere en az 30 bin Filistinliyi şehit ederken, Kudüs ve Batı Şeria’da da cinayetlerini aralıksız sürdürüyor. Vahşi teröristler Kudüs’te 4 yaşında bir kız çocuğunu hunharca katletti.

Hedef sadece Gazze değil... Tüm Filistin’e düşmanlar!

İsrail terör güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeybatısında askeri kontrol noktasında açtığı ateş sonucu 4 yaşında bir çocuk ile  genç  bir çift şehit oldu. Terörist İsrail askerleri Kudüs'ün kuzeybatısındaki Beit Iksa askeri kontrol noktasından geçmekte olan iki araca "ezme girişiminde bulundukları" iddiasıyla ateş açtı. Araçta bulunan genç ve yanındaki eşi ile ikinci araçta bulunan dört yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı. Yerel kaynaklar, Rukayye Ahmed Avde Ebu Dahuk Cehalin isimli dört yaşındaki kız çocuğu ve Muhammed Mezi Ebu Iyd ile eşi Nebiyye Ebu Iyd'ın şehit olduğunu doğruladı.

AMBULANSLARI DA ENGELLİYORLAR

İşgal güçlerinin kontrol noktasını geçişlere kapatarak beldeye giriş çıkışlara izin vermediği, yaralıların nakli için bölgeye gelen ambulansları da engellediği belirtildi. Son olayla birlikte Batı Şeria ve Kudüs'te dün şehit edilen Filistinlilerin sayısı 11'e yükseldi.

İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail terör güçleri ve yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 337 Filistinli şehit oldu.

Öte yandan, İsrail  Ordu Radyosu ve İsrail devlet televizyonu KAN'da yer  alan haberlere göre, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Giv'on Yahudi işgal birimi yakınlarında araçla ezme girişiminde iki işgalci İsrailli hafif yaralandı. Olayın faili olduğu iddia edilen Filistinlinin ise teröristlerin açtığı ateşte şehit edildiği kaydedildi.

RAMALLAH’TA 8 YARALI, SAĞLIKÇILAR GÖZALTINDA!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine baskın düzenleyen İsrail güçleri biri gerçek mermiyle olmak üzere 8 Filistinliyi yaraladı. İsrail işgal güçleri sabah saatlerinde Ramallah ve El-Bire kentlerine baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrailli teröristler arasında olaylar çıktı. İsrail askerleri, Filistinlilere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. İsrail güçleri Ramallah'ta 2 doktor ile bir hemşireyi gözaltına aldı.

7 EKİM'DEN BERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 5 BİN 730 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 5 bin 730 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.  Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyetinden konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da dünden bu yana en az 40 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin, gözaltılar sırasında Filistinlileri darbettiği, işkence yaptığı ve tehdit ettiği aktarıldı.

Aralık 2023 sonu itibarıyla İsrail'deki hapishaneler ile tutukevlerindeki Filistinli rehinelerin sayısı ise 80'i kadın olmak üzere 8 bin 800'e yükseldi.

Kaynak: Milli Gazete