Türkiye, alım gücüne göre dünyada etin en pahalı olduğu ülkelerden biri konumundayken ve hayvancılıkta dışa bağımlı bir hale gelirken Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıkta yeni 5 yıllık eylem planını yarın açıklayacağını duyurdu.Türkiye, alım gücüne göre dünyada etin en pahalı olduğu ülkelerden biri konumundayken ve hayvancılıkta dışa bağımlı bir hale gelirken Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıkta yeni 5 yıllık eylem planını yarın açıklayacağını duyurdu.

Türkiye'deki yanlış politikalardan biri de tarım ve hayvancılık olurken yıldan yıla durum daha da kötüye gitti. Türkiye geçmişte bu alanda kendi kendine yetebilir durumdayken şuanda dışarıdan et almadan vatandaşın et ihtiyacı karşılanamaz oldu. İktidar hayvancılığı bitirme noktasına getirmişken nasıl toparlarız çalışması başlattı.  Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıkta 5 yıllık yeni eylem planını yarın açıklayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünün kalkınması ve geleceğe taşınması için kritik öneme sahip bir adım atarak 5 yıllık eylem planını tamamladı. Sektörün tüm paydaşlarının ve uzmanların görüşleri doğrultusunda hazırlanan bu plan, yarın Bakan İbrahim Yumaklı tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Yarın yapılacak açıklamada, planın detayları ve hayata geçirilmesine yönelik takvim paylaşılacak. Bu gelişme, tüm hayvancılık sektörü tarafından merakla bekleniyor.

Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi

Hayvancılıkta yeni dönem: 5 yıllık eylem planı yarın açıklanıyor!

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE YENİ YOL HARİTASI

Bakanlık, tarımsal üretimde belirlenen hedeflere yönelik çalışmalarını sürdürürken, hayvancılık sektörünü de dikkate alarak yeni bir yol haritası oluşturdu. Bu yol haritasında, hayvansal üretim planlaması, yeni destekleme modelleri, hayvan hastalıklarıyla mücadele stratejileri ve Islah Eylem Planı konularında yenilikler sunulacak. Ayrıca, anaç hayvan sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da planlanmaktadır.

5 YILLIK EYLEM PLANI YARIN PAYLAŞILACAK

2024-2028 dönemini kapsayan 5 yıllık yeni hayvancılık programı, yarın gerçekleştirilecek basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Buna göre yarın, son 21 yıldır hayvancılık sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor. Bakanlık, desteklemeler, kırsal kalkınma hibeleri, AR-GE faaliyetleri ve regülasyon çalışmalarını bir arada yürüterek sektöre 312 milyar lira destek sağladı. Yeni dönemde uygulanacak destekleme modeli hakkında bilgi verilmesi yarınki planlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Milli Gazete