Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan ateşkesin yarın saat 10.00'da yürürlüğe gireceğini açıkladı.

İsrail ile Hamas güçleri arasındaki esir takası anlaşması ile ilgili bilgi veren Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk, 4 günlük geçici ateşkesin yarın saat 10.00'da başlayacağını söyledi.

Anlaşmanın detayları İsrail Başbakanlık Ofisi'nden gece saatlerinde yapılan açıklamada, kabinenin dün akşam yapılan oylamada Gazze’deki esirlerin tümünün serbest kalması hedefinin ilk aşamasını onayladığı duyuruldu.

Tel Aviv Basını Duyurdu:İsrail'le ticarette Hülle Dönemi Hazırlığı, Ticareti Slovenya Üzerinden Sürdürme Hazırlığı Tel Aviv Basını Duyurdu:İsrail'le ticarette Hülle Dönemi Hazırlığı, Ticareti Slovenya Üzerinden Sürdürme Hazırlığı

Açıklamada, “Buna göre kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 gün boyunca serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor. Her 10 rehinenin serbest bırakılması, çatışmalara ek 1 gün ara daha verilmesini sağlayacak” ifadeleri kullanıldı.

'150 FİLİSTİNLİ SERBEST KALACAK'

Hamas’tan yapılan açıklamada ise anlaşma kapsamında İsrail hapishanelerinde bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında 50 İsrailli rehinenin serbest bırakılacağı ifade edildi.

Anlaşmayla ayrıca yakıt, insani ve tıbbi yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze Şeridi’ne girmesine izin verileceği belirtildi.

İsrail'in ateşkes süresince Gazze Şeridi'nde kimseye saldırmayacağını veya kimseyi alıkoymayacağını taahhüt ettiği vurgulandı.

300 FİLİSTİNLİNİN İSMİ YAYIMLANDI

İsrail hükümeti anlaşmanın duyurulmasından saatler sonra İsrail hapishanelerinde tutulan 300 Filistinli mahkum ve tutuklunun isimlerinin yer aldığı bir liste yayınladı. Listede en az 33 kadın ve 123 çocuğun yer aldığı belirtiliyor. Tutukluların en küçüğü 14, en yaşlısı ise 59 yaşında bir kadın olurken, listedekilerin çoğu yargılanmayı bekliyor. Öte yandan İsrail, Hamas'ın elinde en az 237 rehinenin bulunduğunu belirtiyor.

Kaynak: Karar