Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarılan Büşra Bozkurt ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bozkurt’un, yeni başkan Fatih Karahan'dan işe iadesini talep ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde görevinden alınan ve yerine Fatih Karahan'ın atandığı eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babasının işten çıkardığı iddia edilen TCMB çalışanı Büşra Bozkurt ile gündeme gelmiş ve büyük tepki çekmişti.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarılan Bozkurt, yeni başkan Karahan’dan göreve iadesini talep etti.

Bozkurt, Karahan'a şunları söyledi:

“Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için ‘operasyon’ dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum. Ben de son çare olarak CİMER’e başvurdum. Tüm amacım işime geri dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Ortada ne başkana karşı düzenlenmiş bir plan, ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı. Yalancılıkla suçlandım. Bugün yalancı duruma düşürülmekten kurtuldum, işsizlikten de kurtulmak, işime geri dönmek istiyorum.”

Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası (MB) Başkanlığı görevinden alınmasıyla sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) şikayetinin sahibi Büşra Bozkurt, MB’deki görev değişimiyle birlikte ‘yetkisiz baba’ olayının iftira değil gerçek olduğunun kanıtlandığını söyledi.

MB’nin yeni Başkanı Fatih Karahan’dan göreve iadesini talep eden Büşra Bozkurt, “Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için ‘operasyon’ dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum” dedi.

SÖZCÜ, Büşra Bozkurt’un CİMER’e yaptığı şikayet ile ortaya çıkan süreci, 18 Ocak Perşembe günü ‘Türbanlı Bacımı İşten Attılar’ başlığı ile manşetten duyurmuştu.

SÖZCÜ’YE KONUŞTU

Büşra Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı kararıyla MB başkanlığı görevinden Gaye Erkan’ın alınıp, yerine Fatih Karahan’ın getirilmesinin ardından sözcü’nün sorularını yanıtladı. CİMER’e yaptığı şikayetin ardından iftiralarla dolu zor bir süreç yaşadığını ancak Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla yaşadığı mağduriyetin bir anlamda kanıtlanmış olduğunu belirten Bozkurt, “Görev tanımı yapılmayan, yöneticimiz olduğu resmen ilan edilmeyen Baba Erol Erkan’ın talimatıyla Merkez Bankası’ndaki görevimden atıldım” diye konuştu.

‘DÖNMEK İSTİYORUM’

İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları

“Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan’ın talimatına karşı gelemediklerini üzüntüyle söylediler” ifadelerini kullanan Bozkurt, “Ben de son çare olarak CİMER’e başvurdum. Tüm amacım işime geri dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Ortada ne başkana karşı düzenlenmiş bir plan, ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı. Yalancılıkla suçlandım. Bugün yalancı duruma düşürülmekten kurtuldum, işsizlikten de kurtulmak, işime geri dönmek istiyorum” dedi.

SÖZCÜ, 20 Ocak  Cumartesi günü yayımlanan sayısında ‘Merkez’deki Gerçekler Kamera Kayıtlarında’ başlığı ile haberin ayrıntılarını manşetine taşımıştı.

Aile bir hafta önce evine dönmüştü

Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasına yol açtığı söylenen anne ve babasının Merkez Bankası’ndaki odasının bir hafta önce boşaltıldığı, görevli personelin de ilgili birimlere dağıtıldığı öğrenildi. SÖZCÜ’ye bilgi veren kaynaklar, eski Başkan Erkan’ın ABD’den döner dönmez ailesinin kullandığı söylenen odalardaki eşyaları toplattırdığı ve yetkililere, “Burada çok kalabalık oluyoruz. Bu katta görevli personeli neresi uygunsa o birimlere dağıtın” talimatı verdiğini söyledi. Yeni Başkan Fatih Karahan’ın başkan yardımcılığı döneminde aileyle ilgili iddialara doğrudan şahit olduğu ifade ediliyor.