Millet İttifakı, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun ev sahipliğini yapacağı bugünkü toplantıda, cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Toplantının gündeminde, aday listeleri ve deprem felaketinin sonuçları da olacak.

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, merakla beklenen cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere bugün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geliyor. Deprem gündemi ve aday listelerinin de masada olacağı toplantıda, belirlenen adayın kamuoyuna hemen açıklamayacağı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün kritik toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz..." dedi.

ADAY LİSTELERİ TARTIŞILACAK

Toplantının bir diğer gündem maddesi de, İstişare Heyeti olarak da adlandırılan liste komisyonunun çalışmaları olacak. İttifakı oluşturan partilerin, doğru strateji yürütmek adına hangi listelerle seçime gireceği masaya yatırılacak.

DEPREM RAPORU DA MASADA

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yarattığı yıkımı incelemek için kurulan Deprem Komisyonu da masanın gündeminde yer alıyor. Liderler, depremin neden olduğu tahribatı, komisyonun sunacağı raporu inceleyerek konuşacak.