Sağlıksız olması ve bir çok hastalığa davetiye çıkarması nedeni ile eleştirilen Genetiği değiştirilmiş organizmaların yani GDO'lu ürünler artık et ihtiyacımızı karşıladığımız hayvanlara da verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesinin başvurusu üzerine, GDO’lu bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına izin verdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan raporları görüşerek, genetiği değiştirilmiş bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına izin verildiği açıklanırken, kararın 10 yıl geçerli olacağı belirtildi. Bu süreçte söz konusu mısır çeşidi, sadece hayvan yemi ya da yem ham maddesi olarak kullanılabilecek.

Öte yandan karara konu mısır ve ürünlerinin ambalajlama, taşıma, muhafaza ve nakillerinde bulaşmayı engelleyici tedbirler, ürün sahibi ve taşıyıcı tarafından işbirliği içinde alınacak. 

Kaynak: Milli Gazete