Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

Saadet Partisi Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Batman’ın yaşadığı sorunları Meclis Genel Kurulu’nda kürsüden dile getirdi. Kasap, “Batman’ın şehir merkezine 8 km’lik yol için 130 km yol gitmek zorunda kalıyorsunuz. Sürekli gündeme getirilmiş ama bir milletvekili çıkardığınız için ihmal etmişsiniz. Eğer bu yol yapılırsa yol 10-15 km’ye düşecek. Uyuşturucu, terör ve işsizlik gibi sorunlar da çözüm bekliyor” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Torba Kanun teklifi görüşülürken söz alan Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Batman’da gerçekleştirdiği saha çalışması sonrasında kentin sorunlarını kürsüden dile getirdi. Batman’ın potansiyeli yüksek şehirlerden biri olmasına ve Meclis’te 5 milletvekili olmasına rağmen kentin sorunlarının parlamento gündemine taşınmadığını kaydetti.

Batman’dan gönderilen mektubu kürsüden okuyan Kasap, “Şehir merkezinde 12 mahallenin çevresinden geçen 16 km uzunluğunda bir dere var. İluh deresi yıllardır ihmal edildi. 2006 yılında aralıklı yağmur sonucunda sel felaketine uğradı ve 5’i çocuk toplam 11 kişinin hayatına mal oldu. 2023 yılının 11 Kasım’ında yaşanan sel felaketinde 2 kişi öldü ve 60 kişi  yaralandı. Maddi hasarların hesabı yok. Batman’da kime sorsanız en büyük problemin İluh deresi olduğunu söyler. AK Parti döneminde seçim propagandalarında sürekli kullanılmasına rağmen buraya yapılan hiçbir şey yok. Islah projesini 20 yıldır yapmadınız, yapamadınız. Batman bu ülkenin bir şehri ve bu şehir ihmal edilmiş durumda. Batman’ın bir diğer problemi şu, Batman, Bitlis ve Mardin sınırlarında insanlar bir dereyi geçmek için, 8 km’lik yol için 130 km yaklaşık 800 bin dönüm araziye ulaşmak için bu yolu kat etmek zorunda kalıyorlar” dedi.

“BATMAN’DA GENÇLER İŞSİZ KALIYOR”

Batman’ın sorunları hakkında açıklamalarını sürdüren Kasap, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Batman, potansiyeli olan bir şehir, ancak göçlerden dolayı insanlarımız özellikle gençlerimiz uyuşturucu ve terörün tuzağında. Gençlerimiz iş bulamadıkları için şehirden uzaklaşmak zorunda kalıyorlar. Yaşlılara mahkûm edilmiş bir şehir. Irak, İran ve Suriye hemen yanı başımızda, bu ülkelere ticaretimizi zenginleştirebiliriz ama siz bu ülkelerle olan diyaloglarımızı asgariye indirdiniz. Gıda, giyim, tekstil gibi üretebileceğimiz ve iş imkânları sağlayabilmemiz için acil bir şekilde 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacımız var.”