2023 yılı bütçesinden Hazine yardımının en büyük payını seçimlerde en yüksek oyu alan AK Parti alıyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, TV5'te katıldığı canlı yayında, AK Parti'nin seçim için Hazine'den aldığı 2 milyar TL'den harcama yapmadığını söyledi. Üstün, "Erdoğan kendisini devlet yerine koymuş ve seçim propagandasını devlet imkânları ve devlet kurumları üzerinden yürütmekte." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2023 yılı bütçesinden siyasi partilere yapılacak Hazine yardımının en büyük payını seçimlerde en yüksek oyu alan AK Parti alıyor. Kanuna göre, son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan ve ülke barajını aşan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzere devlet yardımı yapılıyor. Devlet yardımı tutarı, barajı aşan partilerin oy sayılarına göre paylaştırılıyor.

Seçimlere sayılı günler kala, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, TV5 ekranlarında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine'den aldığı 2 Milyar TL'lik yardımı kullanmadığını söyledi. Üstün, "Erdoğan kendisini devlet yerine koymuş ve seçim propagandasını devlet imkânları ve devlet kurumları üzerinden yürütmekte." ifadelerini kullandı.

Üstün'ün açıklamaları şu şekilde:

"Bunlar aslında bir parti mitingi değil. Normalde bugün için siyasi partiler seçimlere giriyor ve siyasi partiler siyasi bir yarışma yapıyor. Ve siyasi mitingler yapıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı miting bir parti mitingidir. Siyasi bir partinin yaptığı mitingdir. Şimdi burada okuduğumuz 18 mitingin bir tanesinde AK Parti mitingi yok bunlar artık bakanlık mitingi, devlet mitingi. Yani Erdoğan kendisini devlet yerine koymuş ve seçim propagandasını devlet imkânları ve devlet kurumları üzerinden yürütmekte. Getir götürüne insan toplamasına kadar her şeyini bakanlıklar üzerine ve devlet kurumlarına yıkmış vaziyette.

Peki Erdoğan veya partisi devletten ne kadar para aldı seçim yardımı için? 2 Milyar TL’ye yakın seçim yardımı aldı. Toplam seçim yardımı partilerin tamamına 4,5 Milyar TL ödendi. Bunun yaklaşık 2 Milyar TL’si AK Parti’ye ödendi. Peki bu zamana kadar AK Parti kendisine ödenen 2 Milyar’dan 2 kuruş harcamamıştır. Saydığımız 18 mitingin tamamını bakanlıklar üstlenmiştir. Hatta bir tanesini bayram sabahı Diyanet İşleri Bakanlığı yapmış. Camiler yapılır o ayrı bir şey. Bakın Sakarya’ya gelmiş yine kaçıncı kez açtıkları spor tesisini Spor Bakanlığı'na valiler ve belediyeye yıkmak adına bütün masraflar yine onlara bindirilmiş."

Üstün, programın ardından sosyal medya hesabından, Erdoğan'ın yaptığı mitingleri paylaşarak "Ak Parti Seçim yardımı olarak aldığı 2 milyar TL nin 2 kuruşunu dahi harcamamıştır…" notunu düştü.