Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün Kahire'ye gitti. Geçmişte "darbeci" olarak nitelendirdiği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yapılacak olan bu görüşme büyük bir dikkatle takip ediliyor. Erdoğan, Kahire Uluslararası Havalimanı'nda motosikletli özel ekip eşliğinde Sisi tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun bir aradan sonra Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere 12 yıl aradan sonra bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmek için Kahire'ye gitti. Erdoğan'ı Kahire Uluslararası Havalimanı'nda, motosikletli özel ekip eşliğinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen karşıladı.

8685732.jpg

8685430.jpg

8685427.jpg

BULUŞMA ÖNEM TAŞIYOR

İki lider arasındaki bu görüşme, uzun bir süredir devam eden gerilimin ardından gerçekleşiyor olmasıyla büyük bir önem taşıyor.

8685428.jpg

ÜST DÜZEY İSİMLER DE ERDOĞAN'A EŞLİK ETTİ

Karar'ın haberine göre, Erdoğan'ın heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gibi üst düzey isimler de bulunuyor. Mısır ve Türkiye heyetleri arasında yapılacak görüşmelerin ardından, Erdoğan ve Sisi'nin kameralar karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

8685429.jpg

8685730.jpg

'DARBECİ' DEMİŞTİ

İki lider arasındaki ilişkiler, 2013 yılındaki gerilimin ardından oldukça gerilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'daki yönetim için Sisi'yi darbeci olarak nitelendirmişti.

Erdoğan, açıklamasında, "Halkının yüzde 52 oyunu almış olan bir Mursi’yi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir anti demokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masada oturmam” ifadelerini kullanmıştı.