İsrail rejimi, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırım yapıyor. Tüm bu vahşi katliamlara ve son günlerde ağızlarında dolaşan Gazze’yi boşaltma planlarına rağmen Gazzeliler, vatanlarını terk etmiyor. İsrail rejiminin, bölgede evleri “başlarına yıkarak” sivilleri öldürmesinin yanı sıra hastane, okul ve ibadethaneleri hedef almasına rağmen yüzbinlerce Gazzeli, evlerinde yaşamaya devam ediyor.

Gazzeli, toprağına tutunuyor…

Filistin İstatistik Merkezinin yayımladığı açıklamada, İsrail ordusunun yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze ve Kuzey Gazze kentlerinde hâlâ evlerini terk etmemiş 807 bin Filistinlinin bulunduğu belirtildi.

İsrail ordusunun, bölgede evleri “başlarına yıkarak” sivilleri öldürmesinin yanı sıra hastane, okul ve ibadethaneleri hedef almasına rağmen Filistinlilerin kuzeydeki evlerini terk edemediğine işaret edilen açıklamada, 11 Kasım 2023 tarihine kadar Gazze ve Kuzey Gazze kentlerinde yaklaşık 152 bin ailenin oluşturduğu 807 bin kişinin topraklarında tutunduğu ifade edildi.

İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi

İSRAİL, MİSKET BOMBALARIYLA SALDIRIYOR

Savaş suçu işleyen İsrail’in, misket bombalarıyla saldırdığı Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki söz konusu iki kentte savaştan önce bir milyon 200 bin kişinin yaşadığı aktarılan açıklamada, burada yaşayan Filistinli nüfusun üçte birini oluşturan yaklaşık 400 bin kişinin, orta ve güney bölgelerine göç etmek zorunda kaldığı kaydedildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’nin orta ve güney kesimlerindeki nüfusun hâlihazırda 1 milyon 430 bine yükseldiği belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZ KÜÇÜK, ŞAHİTLERİMİZ KÜÇÜK…

Milli Gazet'de yer alan habere göre, İşgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. Deir Al Balah kentine düzenlenen saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu şehitlerin cenazesi, Aksa Şehitleri Hastanesine getirildi. Çocukların cenazelerinin başında bekleyen çocuklarda göz yaşı döktü…