Ticaret Bakanlığı, yakın bir zamanda kısıtlama kararı alınan İsrail ile tüm ticaretin tamamen durdurulduğunu açıkladı. Vatandaşların onurlu tepkisi, sonunda karşılık bulsa da akıllara bu soru geldi.

Ticaret Bakanlığı, yakın bir zamanda kısıtlama kararı alınan İsrail ile tüm ticaretin tamamen durdurulduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararın ardından "Madem İsrail ile ticaret durdurulabiliyordu, neden aylarca beklenildi?" sorusu akıllara geldi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Siyonist İsrail rejimi tarafından Gazze'de gerçekleştirilen soykırım sürecinde AK Parti hükümetinin sergilediği tavır tam anlamıyla hayal kırıklığı olmuştu. Vatandaşlar özellikle İsrail rejimi ile ticaretin devam ettirilmesi hususunda hükümete tepki gösterirken çeşitli gerekçelerle bu haklı talep ötelenmişti. Önce İsrail ile ticaret yapılmadığını savunan hükümet kaynakları sonrasında ticaretin İsrail ile değil Filistin’le yapıldığını savunmuş, sonrasında, "İsrail ile ticaret yapmazsak Türkiye ağır bedel öder, bu bir tuzaktır" safsatasına sarılmıştı.

Cumhur'da 'Borç' Çatışması: MHP'den AKP'ye Geçen Belediye Borçlarını Açıkladı Cumhur'da 'Borç' Çatışması: MHP'den AKP'ye Geçen Belediye Borçlarını Açıkladı

AYLARCA NEDEN BEKLEDİNİZ?

“Gazze Soykırımı”nın başlamasının üzerinden aylar geçerken vatandaşların onurlu tepkisi nihayet karşılık buldu. Bu bağlamda Ticaret Bakanlığı, İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğunu açıklarken, yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" denildi. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar geç de olsa isabetli bir adım olarak görülse de akıllara "Madem İsrail ile ticaret durdurulabiliyordu, neden aylarca beklenildi?" sorusu geldi.

TÜM ÜRÜNLERİ KAPSIYOR

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğunun beyan edildiği açıklamada İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğu kaydedildi. Söz konusu açıklamada, "İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HASAN BİTMEZ’E SELAM OLSUN

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Siyonist İsrail zulmünün Gazze’deki mezaliminin zirveye çıktığı bir dönemde (12 Aralık 2023 tarihinde) Türkiye Büyük Millet Meclisindeki bütçe görüşmelerinde kürsüde söz alarak hükümetin İsrail’le yaptığı ticareti ağır bir dille eleştirdi. Bitmez’in büyük etki uyandıran sözlerine karşılık AK Parti’nin Meclis sıralarından sesler yükselmiş, iktidar vekilleri İsrail’le ticaret yapılmadığını savunmuştu. AK Parti sıralarından yükselen haksız ve seviyesiz tepkiler Meclis tutanaklarına da yansımıştı. Hasan Bitmez hakikatleri haykırdığı kürsüde kalp krizi geçirmiş, iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin