Gazeteci yazar Fehmi Koru kaleme aldığı yazısında YSK'nın gelen itirazlar üzerine  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının kabul etmezde ne olacağına değinerek AKP ve MHP'nin 'B' planı olup olmadığını sordu.

Koru söz konusu yazısında şu ifadeleri kullandı:

MHP’nin grup başkanvekilleriyle birlikte  AK Parti grup başkanlığı sorumluları, dün, Cumhur İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Erdoğan’ın ismini  Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdiler.

Çıkışta, kendilerine Erdoğan’ın yeniden adaylığına engel teşkil eden anayasa maddesini (m. 101) hatırlatan gazeteciye, MHP yetkilisi, bir yasanın bir maddesini anarak tepki verdi.

Hangi maddeyse o, ona anayasal engeli aşma formulü gözüyle bakılıyor olmalı.

İyi de, hukuk metinleri hiyerarşisinde yasa anayasanın üstünde mi?

Anayasanın koyduğu engel nasıl olur da bir yasa maddesiyle ortadan kalkar?

....

Sürpriz yapabilir mi YSK, anayasal engel sebebiyle Tayyip Erdoğan’ın adaylığını geçerli kabul etmeyerek? 
AK Parti ile ortağı MHP’nin öyle bir durum için bir ‘B planı’ var mıdır?
Bence olmalıydı.
Daha da ileri bir şey yazacağım: Bana göre, iki defa cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin üçüncü defa aday olamayacağına dair anayasa maddesi varken, YSK üyelerinin o engeli görmezden gelmeleri esas sürpriz…
Seçime az bir süre kaldı, siyasi ortam AK Parti için giderek buğulu bir hal alıyor ve sandığa yansıyacak iradenin ne olacağı bürokratları derin derin düşündürüyor.
Yürüyüş kulvarında karşılaştığım yakaları rozetli iki kişinin ağzından çıkan cümle, pek çok kurumun bürokratları tarafından da endişeyle paylaşılıyor olabilir.
Daha önce seçime girmemiş bir parti iktidar ittifakı içerisinde yer almayı kabul etmiyor…
Ayakları altına kırmızı halı serilmiş bir eski AK Partili, “Gel, cumhurbaşkanı yardımcısı yapalım, ekonomiye sen sahip çık” altın teklifini eliyle ittiği gibi, sonradan yaptığı açıklamalara bakılırsa teklifi yapan muhataplarının yanlışlarını da yüzlerine vuruyor…
İktidarda 20 yıl çok uzun bir süre. Rakipleri, iktidarın oyun planını bozacak karşı planları varmış gibi davranıyor.