Gazeteci Yazar Fehmi Koru bugünkü köşe yazısında AKP'nin nasıl iktidara geldiğini hatırlatarak önümüzdeki seçimlerde durumun nasıl sonuçlanabileceğini gündeme taşıdı.

Koru söz konusu yazısında "Şu anda ülkemizin baş başa kaldığı, hemen herkesi olumsuz etkileyen, ekonomik sıkıntılar, dış politikaya ait sorunlar, deprem ve sel felaketleri gibi olağanüstülük arzeden gelişmeler var. Bizde yaşanan sıkıntılar ve sorunların biri bile başka ülkelerde iktidar götürür." ifadelerine yer verdi.

"Ekonomik sıkıntı bizde de geçmişte iktidarları seçim yenilgisine uğratmaya yetmişti." hatırlatması yapan Fehmi koru yazısının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

AK Parti’den önce ülkeyi yöneten MHP’nin de içinde yer aldığı üçlü koalisyonu hatırlayın. 2001 ekonomik krizi o hükümeti sarsmıştı ama, 1999 depreminde sergilenen başarısızlık görüntüsü de henüz gündemdeki yerini korumaktaydı.
İktidardaki üç partinin üçü de 2002 seçiminde %10 barajını aşamadı.
Onun için olmalı ki, bazıları -bu bazıları içerisinde yabancı medya da var- bu yüzden, AK Parti için, “Deprem iktidara getirdi, deprem iktidardan götürecek” beklentisini seslendirmekte.
Bu tür değerlendirmelere bakılarak “AK Parti bu seçimde kaybeder” sonucu çıkarmak mümkün.