Tarım Kredi Kooperatiflerinde ortaya çıkan paravan şirketler üzerinden yapılan büyük yolsuzluklarda Fahrettin Poyraz ile en yakınındaki isim olan Davut Arpa’nın bir birine düştüğü ortaya çıktı.

Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine danışman, daire başkanı ve genel müdür yardımcısı yaptığı Davut Arpa’nın bugünlerde yakın çevresine Poyraz ile ilgili ağır ithamlarda bulunarak dert yandığı öğrenildi.

NEYİ PAYLAŞAMADILAR?

Arpa’nın Balıkesir/Ayvalık’taki zeytinyağı fabrikası ile ilgili de ‘Poyraz milyarlık fabrikayı hangi parayla aldı? Devlet bunu neden araştırmıyor?’ şeklinde ifadelerle suçladığı belirtilirken, bu durum Poyraz ile en yakınındaki isim olan Arpa’nın ‘paravan şirket yolsuzluklarında’ bir birlerine düştüklerini gösterirken, ‘Neyi paylaşamadılar?’ sorusunu gündeme getirdi.  

DAVUT ARPA ŞU ANDA AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER İLERİ’NİN YARDIMCILIĞINI YAPIYOR!

Hüseyin Aydın’nın Genel Müdür olmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl görevden alınan Tarım Kredi Kooperatifleri eski genel müdür yardımcısı Davut Arpa, şuanda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin yardımcılığını yapıyor. Bir zamanlar Poyraz’ın en yakın çalışma ekibinin ötesinde sırdaşı konumunda bulunan Davut Arpa’nın bugünlerde yakın çevresine Poyraz hakkında dert yandığı ve ağır ithamlarda bulunduğu ortaya çıktı.

POYRAZ 1 MİLYAR LIRALIK ZEYTİNYAĞI FABRİKASINA NASIL SAHİP OLDU? DEVLET BUNU NEDEN ARAŞTIRMIYOR?

Poyraz’ın Tarım Kredi’ye önce danışman, sonra daire başkanı ve genel müdür yardımcısı yaptığı Davut Arpa’nın yakın çevresine, Poyraz ile ilgili olarak ağır suçlamalarda bulunduğu ve Balıkesir/Ayvalık’taki zeytinyağı fabrikası ile ilgili olarak da ‘Poyraz bu fabrikayı hangi parayla aldı? Bu parayı nereden buldu? Devlet neden bunun kaynağını araştırmıyor?” dediği öğrenildi.

POYRAZ’IN ALDIĞI YÜKSEK MAAŞ VE HUZUR HAKKI ÜCRETİ İLE YETİNMEYİP PARAVAN ŞİRKETLER ÜZERİNDEN KENDİ ŞİRKETLERİNE RANT AKTARIMI YAPTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz’ın gizli ortağı olduğu İris Akademi’nin çalışanlarına kurdurulan paravan şirketler üzerinden Tarım Kredi’de büyük yolsuzlukların yapıldığı ortaya çıkmıştı. Poyraz’ın eşinin üstündeki villa paravan şirketler üzerinden Tarım Kredi’ye kiraya verilirken, Tarım Kredi Marketlerde çalışanlar da bu paravan şirketler üzerinden işe alınmıştı. Tarım Kredi Vakfına ait Ankara GMK Bulvarı üstündeki 7 katlı binada yine paravan şirketler üzerinden Poyraz’ın gizli ortağı olduğu İris Akademi’ye alınmıştı.

ZEYTİN YAĞI FABRİKASINI MEHMET USLU ALDI ABDULLATİF BEYBERK UYSAL BÜYÜK ORTAK YAPILDI!

Poyraz’ın paravan şirketlerle olan kirli ilişki ağı Balıkesir Ayvalık’ta satın alınan ve şuanda 1 milyar lira değer biçilen Ayvalık Zeytinyağı ve Zeytincilik şirketi ile zirve yapmıştı. Söz konusu zeytinyağı fabrikası İris Akademi’nin çalışanı Mehmet Uslu’nun kurduğu Yusel İnşaat üzerinden alınırken, Poyraz ile bağlantısı bulunan bütün paravan şirketler zeytinyağı şirketi ile birleştirilmişti. Ayvalık’taki zeytinyağı fabrikası Mehmet Uslu’nun üzerine alınırken, daha sonra şirketin büyük ortağı Poyraz’ın gizli ortağı olan Abdullatif Beyberk Uysal yapılmıştı.

MİLLİ GAZETE ÇİFTÇİ KURULUŞUNDAKİ YOLSUZLUKLARI AYAN BEYAN ORTAYA KOYMASINA RAĞMEN HAKLARINDA HİÇ BİR SORUŞTURMA VE İNCELEME YAPILMADI!

Milli Gazete, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi üzerinden paravan şirketlere yapılan rant aktarımını bütün belgeleri ile ortaya koymasına rağmen, yapılan büyük yolsuzluklarla ilgili olarak Tarım Kredi’nin ve Tarım Bakanlığının teftiş kurulu hiçbir soruşturma yapmazken, cumhuriyet başsavcılıkları da bu ağır iddialar karşısında hiçbir soruşturma başlatmadılar.

Milli Gaete'den Saadettin İnan'ın haberine göre,  Gelinen noktada Poyraz’ın sırdaşı konumunda bulunan Davut Arpa’nın yakın çevresine Poyraz ile ilgili ifşalarda bulunması, Poyraz ile Arpa’nın paravan şirketler üzerinden yapılan yolsuzluklarda birbirlerine düştüklerini gözler önüne sererken, ayan beyan ortaya çıkan büyük yolsuzluklar karşısında ilgili kurumların hala sessiz kalarak, çiftçi kuruluşunu yağmalayanların korunması manidar bulunuyor.