Önce köyler boşaltıldı, şimdi de köylerin gelişim alanları sessiz sedasız TOKİ’ye devredilerek satışa çıkarıldı… TOKİ’nin ve emlakçıların rant alanı haline getirilecek köylerdeki gelişim alanları tamamen köylülerden alınarak zengin para sahiplerine peşkeş çekilecek. Zaten köy nüfusunun azalmasından dolayı tarımsal üretimi büyük bir yara alan köylerde üretim tamamen duracak.

Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde büyük bir skandal patlak verdi. Tüzel kişiliği ortadan kalkan köylerin etrafındaki gelişim alanları sessiz sedasız TOKİ’ye devredilirken, TOKİ’de köylülere ait olan bu arazileri satılığa çıkardı. Daha önce meradan Hazine’ye çevrilen arazilerin TOKİ tarafından satışa çıkarılması, hem o köylerdeki tarımsal üretime büyük bir darbe vuracak hem de köyler tamamen emlakçıların rant alanı haline getirilecek.

EMSAL DEĞER ARTIŞINDAN DOLAYI KÖYLÜLERE AİT ARAZİLER EMLAKÇILARIN RANT ALANI HALİNE GELECEK!

Belediyelerin imar getirdiği tapulu arazilerin, emsal değer artışından dolayı köylüler tarafından alınması mümkün görünmezken, ecrimisil ile kirayla oturan köylülerde evlerini kaybedecek. Şu anda Büyükşehir Yasası ile mahalle olan bütün köylerdeki vatandaşlar diken üstünde dururken, TOKİ tarafından satışa çıkarılan arazilerin satışının durdurulması için mahkemeye dava açıldı. Köylerin yerleşim alanlarının köylülere ait olduğuna dikkat çeken köylüler, köylerdeki üretim alanlarının korunması için Büyükşehir Yasası’nın bir an önce iptal edilerek 442 sayılı Köy Kanunu’na geri dönülmesini istiyorlar.

KÖYLÜLER SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN VE TBMM’NİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPACAKLAR!

Ankara Polatlı’da köylüler, köy gelişim alanlarının sessiz sedasız TOKİ’ye devredilmesini ve bu arazilerin TOKİ tarafından satılığa çıkarılmasına tepki göstermek için Polatlı’nın Yassıhöyük köyünde bir araya geldiler. Köy yerleşim alanlarının bir rant haline getirildiğini ve fabrikalardan sonra köylerin de satılığa çıkarıldığına dikkat çekerek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanlığı ile TBMM’nin önünde kitlesel basın açıklama yapma kararı aldılar.

Köy gelişim alanlarının köylülere ait olduğuna dikkat çeken köylüler, emsal değer artışlarından dolayı kendi arazilerini alamayacak duruma getirildiğine vurgu yaparak, “İstanbul’dan, Ankara’dan, Katar’dan parası olan gelip bizim bu arazilerimizi alacaklar” tepkisinde bulundular.

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

Fabrikalar bitti, şimdi köyler satışa çıktı!

YASSIHÖYÜK KÖYÜNDE KÖYLÜLER BİR ARAYA GELEREK TOPLANTI YAPTI

UNESCO Dünya Mirası’na dâhil olan Polatlı’nın Yassıhöyük köyünde yapılan toplantıda bir konuşma yapan ziraat mühendisi Önder Kayran, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle yapılan köylerin emlakçıların ve parasının hesabını bilmeyen zenginlerin adeta oyuncağı haline getirilmeye çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

KÖYLERİ ETRAFI KUŞATILARAK PARSEL PARSEL SATILACAK!

“Mahalle yapılarak belediye hizmetlerinden daha fazla faydalanacağı vaadiyle kandırılan köylülerin öncelikle köylerinin etrafı adeta kuşatılarak parsel parsel kimliği belirsiz zengin kişilere satılmaya çalışılıyor.

Bunun şu anda ne kadar büyük olumsuz sonuçlara sebep olacağı hiç hesaba katılmıyor. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılıyor. Sonra da yanlış yapmışız deniliyor ama iş işten geçmiş oluyor maalesef.

KÖYLÜ TARLASINI EKEMEYECEK DURUMA GELECEK

Büyükşehir Yasası gereği imar getirilen köylerdeki tapulu arsalara belediyeler otomatik olarak hissedar oluyor. Köylüden bu belediye hisselerini tekrar satın almaları isteniyor. Kaldı ki köylerde Hazine'ye kira ödeyerek tapusuz arsalarda çiftçilik yapan aileler de hayli fazla. En zor duruma da bunlar düşecek. Zira o köylerde tarlaları var ama avlularında kirayla oturuyorlar. Emsal değerler rekabet edemeyecekleri seviyelere çıkınca bir daha o avlularının tapusunu da alamayacaklar. Tarlasını ekemeyecek konuma düşecekler.

Köy etrafını kuşatan bölgeler parsellenerek açık artırma usulü emlakçılara ve kimliği belirsiz zenginlere, köylerdeki emsal değerler altüst edilecek şekilde satılmaya çalışılıyor. Durumun vahameti karşısında köy muhtarı nezdinde mahkeme süreci başlatan bir köyümüz tekrar bu kez TOKİ iştiraki olan bir emlakçı tarafından şaşaalı bir şekilde satışa çıkarıldı.

Kaynak: Milli Gazete / Sadettin İnan